ελίνα-τζένγκο-και-αντιγόνη-ντρισμπιώ-1060501
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 21.08.2022 | 08:00

Ελίνα Τζένγκο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έφεραν χρυσά μετάλλια για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου

Ο ελληνικός αθλητισμός «λάμπει» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Ελίνα Τζένγκο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη διατήρησαν τον κλασικό αθλητισμό στις καρδιές μας, κατακτώντας χρυσά μετάλλια στον ακοντισμό και στο βάδην αντίστοιχα, με την αθλήτρια από την Καρδίτσα, μάλιστα, να κατακτά το δεύτερο μέσα σε μια εβδομάδα.

Το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 αποτελεί «χρυσή» ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, με τις Ελίνα Τζένγκο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να κατακτούν χρυσά μετάλλια και να ανεβάζουν τη χώρα μας στη 3η θέση της κατάταξης των χωρών της διοργάνωσης, κάτι που αποτελεί επιτυχία, μαζί με τα μετάλλια των Μίλτου Τεντόγλου και Κατερίνας Στεφανίδη.

Το χρυσό μετάλλιο της Ελίνας Τζένγκο συνοδεύτηκε από ρεκόρ

Η Ελίνα Τζένγκο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και έφερε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο άθλημα του ακοντισμού μετά από 20 χρόνια. Η τελευταία που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο ίδιο άθλημα ήταν η Μιρέλα Μανιάνη το 2002 πάλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και πάλι στο Μόναχο.

Η Ελίνα Τζένγκο έκανε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στον τελικό του ακοντισμού. Η πρώτη της βολή έστειλε το ακόντιο στα 60,82 μ.. ενώ στη δεύτερη της προσπάθεια είχε 65.81μ. (βελτίωσε το προσωπικό της ρεκόρ και έβαλε… άγχος στον ανταγωνισμό). Ήταν εντυπωσιακή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και πέταξε το ακόντιο στα 64.57 μέτρα στην έκτη της βολή.

Το χρυσό της μετάλλιο αποτελεί το 4ο στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο και το 5ο συνολικά για την Ελλάδα στη διοργάνωση. Η ίδια ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με ένα τεράστιο χαμόγελο και έβαλε το χέρι της στο εθνόσημο, κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

55 χιλιόμετρα και 2 χρυσά μετάλλια για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έχει βάλει στόχο να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ από ότι φαίνεται, αφού κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο βάδην, σε διάστημα 1 εβδομάδας, διανύοντας συνολικά 55 χιλιόμετρα (35 χλμ. η μία κούρσα και 20 χλμ. η άλλη).

Το Σάββατο (20.8.2022) κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο και το μεταδοτικό χαμόγελό της έφερε χαρά σε όλους τους Έλληνες που βρέθηκαν στο Μόναχο αλλά και όσους παρακολούθησαν τον αγώνα από το σπίτι τους.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, μια από τις πιο πετυχημένες Ελληνίδες αθλήτριες, δήλωσε χαρακτηριστικά για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Έχω πάρει τέσσερα μετάλλια σε ευρωπαϊκά από το 2014 και η Ντρισμπιώτη δύο σε μια εβδομάδα»!