δικηγόροι-αεκ-απαράδεκτες-οι-παρεμβ-1117744
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 09.02.2023 | 15:39

Δικηγόροι ΑΕΚ: «Απαράδεκτες οι παρεμβάσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ο διαιτητής αρμόδιος κριτής του γηπέδου»

Η πλευρά της ΑΕΚ πήρε το λόγο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της ματαίωσης του αγώνα στην έδρα του Ατρομήτου, λόγω της υψομετρικής διαφοράς των δοκαριών στο γήπεδο του Περιστερίου, εξέφρασε την αντίθεσή της στην πρόσθετη παρέμβαση που θα κάνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και τόνισε πως αποκλειστικά αρμόδιος για να κρίνει το γήπεδο, είναι μόνο ο διαιτητής.

Η Ελευθερία Ρίζου δικηγόρος της ΑΕΚ αρχικά στάθηκε στον λόγο που δεν επιτρέπεται να γίνουν πρόσθετες παρεμβάσεις από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. “Ο κανονισμός λέει ότι δεν επιτρέπονται πρόσθετες παρεμβάσεις. Η υπόθεση είναι καθαρά πειθαρχική όχι κανονιστική. Δεν μπορούν σύμφωνα με το 19 του κανονισμού να γίνουν πρόσθετες παρεμβάσεις. Άρα οι παρεμβάσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι τυπικά απαράδεκτες” ανέφερε αρχικά στην εκδίκαση της υπόθεσης στα γραφεία της Super League.

“Ποια είναι τα έννομα συμφέροντα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που θίγονται; Να μην πάρει η ΑΕΚ τους τρεις βαθμούς που κλήθηκε να παίξει σε ένα αντικανονικό γήπεδο. Αυτό δεν είναι έννομο συμφέρων αλλά άνομο. Δεν τους βολεύει η ΑΕΚ να πάρει τους τρεις βαθμούς που δικαιούται. Πρέπει να απορριφθούν τύποις οι παρεμβάσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού” τόνισε.

Ο έτερος δικηγόρος της ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου πήρε και αυτός το λόγο για να σταθεί στο γιατί δεν πρέπει να δεχτεί το δικαστήριο της παρεμβάσεις από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. “Δεν νομιμοποιούνται να παρέμβουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αι πρέπει να απορριφθούν και ως απαράδεκτες και ως νόμο αβάσιμες” ανέφερε.

Η δικηγόρος της ΑΕΚ κ. Ελευθερία Ρίζου παίρνει ξανά το λόγο για την ουσία της υπόθεσης και αρχικά σημειώνει: “Το άρθρο 9 αναφέρει ότι ο αγωνιστικός χώρος που δεν πληροί τις προϋποθέσεις είναι αντικανονικός. Ο μοναδικός που πρέπει να κρίνει τον αγωνιστικό χώρο σύμφωνα με τον ΚΑΠ, είναι ο διαιτητής.

Αποκλειστικά αρμόδιος για να κρίνει την αντικανόνικότητα του γηπέδου είναι ο διαιτητής. Το αποφάσισε και το καταχώρησε στο φύλλο αγώνα. Η ΠΑΕ Ατρόμητος δεν εγκαλεί τον εαυτό της αλλά τον διαιτητή και τολμά να του καταλογίσει και δόλο.

Οι αποκλίσεις που βρήκε ο διαιτητής ήταν στο ύψος των τερμάτων. Βρήκε πως το ένα είναι κατά πέντε και τρία εκατοστά και το άλλο κατά δύο. Έχει γίνει λόγος για τον τρόπο μέτρησης των τερμάτων. Σας προσκομίζουμε το άρθρο 4.2 από το οποίο προκύπτει πως ο έλεγχος είναι όταν αυτά τοποθετούνται στο γήπεδο (ο κατασκευαστικός). Ένα εγχειρίδιο για αυτούς που πρέπει να πιστοποιούν πως τα τέρματα είναι σύμφωνα με όσα ορίζει η FIFA.

Λέει το άρθρο: “Μια συσκευή λέιζερ ή ράβδος ικανή. Όχι για μια άκαπτη ράβδος όπως άκουσα αρκετά. Λέει μια ράβδος ικανή. Αυτά είναι φαιδρότητες. Θα έχει ο διαιτητής μια ράβδο άκαμπτη οκτώ μέτρων”.

Αφού μέτρησε ο διαιτητής και βρήκε κατά 5 και 3 εκατ. χαμηλότερα τα τέρματα δόθηκε ο χρόνος για να διορθωθεί το πρόβλημα. Εδώ δεν είχαν εφεδρικά δοκάρια. Τι είχαν κάνει; Τα είχαν “τσιμεντώσει”. Αντί να είναι όπως πρέπει. Είναι εκγληματικό αυτό. Γιατί πρέπει να παίζει ώστε αν ο τερματοφύλακας η ποδοσφαιριστής χτυπήσει πάνω σε αυτό να “παίζει” για να απορροφήσει τον κραδασμό. Εδώ αν χτυπούσε κάποιος θα πέθαινε. Τι καιρικές συνθήκες και καθίζηση; Αν υπήρχε καθίζηση πέντε εκατοστών στο Περιστέρι θα είχαν πέσει πολυκατοικίες”

Οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ Ατρόμητος αντί να διαμαρτηρηθούν και επειδή ειπώθηκε πως έχουν γίνει αγώνες της Εθνικής, το 2018 έγινε ο τελευταίος αγώνας. Και τι έκαναν; Πήραν τις τσάπες και έσκαψαν το γήπεδο. Σαν έτοιμοι από καιρό που λέει ο ποιητής. Έκαναν ένα χαντάκι και του είπαν θα μετρήσεις από τον πάτο του χαντακιού” επισήμανε.

Η κ. Ρίζου αναφέρθηκε στη συνέχεια στον τρόπο μέτρησης: “Η δεύτερη μέτρηση έγινε στο σκαμμένο γήπεδο. Ο κανονισμός λέει ότι ο αγωνιστικός χώρος πρέπει να είναι ομαλός και επίπεδος. Φυσικά και δεν ήταν επίπεδος, είχε δημιουργηθεί ένα χαντάκι όπου ο τερματοφύλακας μπορούσε να στραμπουλήξει το πόδι του.

Τα δοκάρια λοιπόν, ήταν κοντά και ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν επόίπεδος. Όλους τους αγώνες η ΑΕΚ τους δίνει στο γήπεδο αλλά με τους σωστούς κανονισμούς. Θα μπορούσαν να ξέρουν οι παίκτες του Ατρομήτου και να σουτάρουν χαμηλά. Τι γελάει αυτός κύριε ο πρόεδρε (σ.σ. αναφερόμενη στον Αλέξη Κούγια που έβαλε τα γέλια!”

Θα δεχόντουσαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να παίξουν σε έναν αγωνιστικό χώρο που δεν ήταν επίπεδος. Όχι γιατί αυτό δεν θα ήταν παιχνίδι της Super League αλλά το Survivor

Η προσπάθεια της ΠΑΕ Ατρόμητος να διορθώσει τα πράγματα τα έκανε εντελώς χειρότερα. Ο διαιτητής αποφάσισε τη μη διεξαγωγή του αγώνα. Υπεύθυνη για την κατάσταση είναι η γηπεδούχος ομάδας. Ζητούμε την εφαρμογή του κανονισμού και όσα προβλέπει ο νόμος.