χρυσή-μπάλα-h-απονομή-στον-μέσι-966222
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 29.11.2021 | 23:27

Χρυσή Μπάλα: H απονομή στον Μέσι

Τα σάρωσε όλα! Η επιτυχία του Λιονέλ Μέσι στο θεσμό της Χρυσής Μπάλας -τον οποίο διοργανώνει το γαλλικό περιοδικό France Football- συνεχίζεται, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να είναι ο μεγάλος θριαμβευτής στην τελετή απονομής του φημισμένου τροπαίου για το 2021 που έλαβε χώρα στο “Theatre du Chatelet” του Παρισιού και να φτάνει το ασύλληπτο νούμερο των επτά κατακτήσεων, μετά από εκείνες των 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 και 2019.

Φέτος ο συναγωνισμός ήταν τεράστιος καθώς στη λίστα των υποψηφίων για τον τίτλο του κορυφαίου βρίσκονταν μεταξύ άλλων οι Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι που τερμάτισε στη δεύτερη θέση, αλλά και ο τρίτος Ζορζίνιο που σήκωσε το Champions League με την Τσέλσι και το Euro 2020 με την εθνική Ιταλίας, με τον “Pulga” να συγκεντρώνει ωστόσο τις περισσότερους ψήφους και να κατακτάει μία ακόμα ποδοσφαιρική κορυφή. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Ενγκολό Καντέ, , έκτος ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έβδομος ο Μοχάμεντ Σαλάχ, όγδοος ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ένατος ο Κίλιαν Εμπαπέ, ενώ ο Ντοναρούμα συμπλήρωσε τη δεκάδα.

“Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να συνεχίσω να παλεύω με τη νέα μου ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου από την Μπαρτσελόνα και όλους από την Αργεντινή, είναι όνειρο μετά από μάχες τόσων χρόνων να νικήσω με την Αργεντινή το Copa America. Ήταν εκπληκτική εμπειρία. Είναι ιδιαίτερο για μένα που βρίσκονται εδώ άνθρωποι της Μπαρτσελόνα και φυσικά η γυναίκα μου και τα παιδιά μου” ανέφερε ο Μέσι κατά τη διάρκεια της απονομής του.