άρης-αποφασισμένος-για-την-πρόκριση-κ-1056427
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 04.08.2022 | 15:40

Άρης: Αποφασισμένος για την πρόκριση κόντρα στην Μακάμπι

Ο Άρης θα αναμετρηθεί απόψε (4/8, 20:00) κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκη έχει να αγωνιστεί με ομάδα του Ισραήλ 28 χρόνια (τελευταία φορά ήταν κόντρα στη Χαποέλ Μπερ Σεβά το 1994) και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για να εξασφαλίσει την πρόκριση του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν απέναντι τους έναν δύσκολο αντίπαλο, αλλά όπως τόνισε και ο βοηθός του Χερμάν Μπούργος, Τόλης Τερζής, η ομάδα  δούλεψε πολύ και είναι έτοιμη για το σημερινό παιχνίδι.

Το «Bloomfield Stadium» φημίζεται για μια από τις πιο καυτές έδρες στο Τελ Αβίβ, ενώ ο Άρης θα έχει απέναντι του και έναν παλιό γνώριμο, τον Βλάνταν Ίβιτς που θα κάθεται στον πάγκο της Μακάμπι.

Οι Ισραηλινοί θα έχουν στο δυναμικό τους, τον Εράν Ζάχαβι, που ακολούθησε κανονικά τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας του, αλλά πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Εγιάλ Γκολάσα που ταλαιπωρείται από ίωση και θα χάσει την αναμέτρηση.

Όπως παραδέχθηκε ο Βλάνταν Ίβιτς στη χθεσινή συνέντευξη τύπου: «Ο Ζάχαβι θα παίξει και περιμένουμε να είναι έτοιμος», είπε κι όταν ρωτήθηκε για το αν θα είναι στο αρχικό σχήμα απάντησε ότι… «όλα είναι πιθανά. Με εξαίρεση τον Γιαγκόν και τον Πιβέν οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Νίκου Τερζή στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο Χερμάν Μπούργος έχει αποφασίσει την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει στο κρίσιμο πρώτο παιχνίδι της ομάδας του, ωστόσο δεν προχώρησε σε περαιτέρω αποκαλύψεις. Ο Άρης βρίσκεται στο Ισραήλ πλήρης και χωρίς προβλήματα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ντένις Χίγκλερ, ο οποίος έχει βρεθεί αρκετές φορές στον δρόμο ελληνικών ομάδων σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ έχει κληθεί και σε ματς στη Super League.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μάριο Ντιξ και Ρότζερ Χόνινγκ και 4ος ορίστηκε ο Τζόι Κούι, επίσης από την Ολλανδία.

Αναλυτικά, η αποστολή του Άρη:

Μπράμπετς, Χατζηιωάννου, Κουέστα, Νταμπό, Ντιόπ, Ντουκουρέ, Μανού Γκαρσία, Ματέο Γκαρσία, Γκρέι, Ιτούρμπε, Καρακασίδη, Φαμπιάνο, Μαντσίν, Μαρμαρίδη, Μ’ Μπακατά, Οντουμπάγιο, Πάλμα, Πίρσμαν, Καμάτσο, Τανούλη, Μαζικού και Παναγίδη

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Πέρετζ, Γκεράλδες, Γιένι, Ναχμάς, Σάμποριτ, Φαν Όβερεμ, Χόζες, Κανιχόβσκι, Γκολάσα, Κουέβας, Γιοβάνοβιτς

Άρης: Κουέστα, Εμπακατάτα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Νταμπό, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Πάλμα, Γκρέι