αντετοκούνμπο-όχι-δεν-είναι-αποτυχ-1116934
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.04.2023 | 18:32

Αντετοκούνμπο: “Όχι, δεν είναι αποτυχημένη η χρονιά”

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, που κρίθηκε στην παράταση, οι Χιτ πήραν τη νίκη απέναντι στους Μπακς με 128-126 (κ.α. 108-108), έκαναν το 4-1 στη σειρά και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Ανατολής όπου θα αντιμετωπίσουν τους Νικς.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εκνευρίστηκε όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε αν θεωρεί τη σεζόν αποτυχημένη. Ο «Giannis» τόνισε πως δεν υπάρχει αποτυχία, αλλά όλα είναι βήματα προς την επιτυχία, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε έξι πρωταθλήματα.

Πιο συγκεκριμένα ο Αντετοκούνμπο είπε:

«Ω Θεέ μου. Με ρώτησες το ίδιο και πέρυσι. Παίρνεις προαγωγή κάθε χρόνο στην δουλειά σου; Οπότε, κάθε χρονιά σου είναι αποτυχημένη; Κάθε χρόνο δουλεύεις προς έναν στόχο: Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία. Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό με σένα, μιλάω γενικά.

Πάντα υπάρχουν βήματα. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια απέτυχε; Αυτό μου λες; Σε ρωτάω. Γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο; Είναι λάθος ερώτηση.

Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος αλλος.

Θέλουμε να επιστρέψουμε την επόμενη χρόνια και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε 50 χρόνια χρόνια να κατακτήσουμε πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι. Ήταν 50 χρόνια αποτυχίας; Όχι, απλώς ήταν βήματα προς την επιτυχία. Κερδίσαμε ενα πρωτάθλημα, ελπίζω να κερδίσουμε άλλο ένα. Συγγνώμη δεν ήθελα να το κάνω προσωπικό. Πέρυσι δεν είχα το μυαλό να απαντήσω σωστά, αλλά θυμάμαι ότι με είχες ρωτήσει το ίδιο».