άιντραχτ-φρανκφούρτης-κινδυνεύει-με-1151671
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 16.03.2023 | 23:14

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Κινδυνεύει με αποκλεισμό από την Ευρώπη λόγω των επεισοδίων στη Νάπολη

H κατάσταση ξέφυγε εντελώς στον ιταλικό νότο την Τετάρτη (15/3) πριν τον αγώνα της Νάπολι με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Champions League με τα επεισόδια στους δρόμους της πόλης να σοκάρουν τους πάντες και να προκαλούν την οργή της UEFA, η οποία φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο αποκλεισμού της γερμανικής ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για ένα ή δύο χρόνια.

Οι ιταλικές Αρχές είχαν προειδοποιήσει από νωρίς για τους κινδύνους που υπήρχαν, με δεδομένο ότι είχαν συμβεί επεισόδια και στους δρόμους της Φρανκφούρτης πριν το πρώτο παιχνίδι. Κανείς, όμως, δεν περίμενε ότι στη Νάπολη θα υπήρχαν τέτοιες εικόνες, με συνεχείς οδομαχίες ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων ή ανάμεσα στους οπαδούς και την αστυνομία.

Αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες, πλατείες καταστράφηκαν, καταστήματα διαλύθηκαν και φυσικά υπήρξαν τραυματισμοί οπαδών και συλλήψεις, με την κατάσταση να έχει ξεφύγει εντελώς. Και αφού ξέφυγε εντελώς, ενδέχεται η Άιντραχτ να το πληρώσει πολύ ακριβά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, η UEFA είναι οργισμένη για όσα έγιναν και ρίχνει τη μεγαλύτερη ευθύνη στους οπαδούς της γερμανικής ομάδας που ταξίδεψαν χωρίς να έχουν εισιτήρια για τον αγώνα, με αποτέλεσμα να σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο αποκλεισμού της ομάδας της Φρανκφούρτης από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για μία ή δύο σεζόν.

Η διοίκηση της Άιντραχτ, πάντως, από την πλευρά της έριξε την ευθύνη στους οπαδούς της Νάπολι, λέγοντας πως όλα ήταν ήρεμα μέχρι που αποφάσισαν να επιτεθούν στους Γερμανούς.