αγώνες-drift-στο-οακα-αυτοκίνητο-έπεσε-πάν-1071235
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 17.09.2022 | 20:36

Αγώνες Drift στο ΟΑΚΑ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις μπάρες

Οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού χόρτασαν θέαμα τις τελευταίες ημέρες στο ΟΑΚΑ. Μετά την υπερειδική του Ράλι Ακρόπολις ακολούθησαν πολλές εκδηλώσεις όπως η επίδειξη παλαιών αυτοκινήτων, ο αγώνας ντριφτ (Drift) το Σάββατο αλλά και το All Star Race που θα γίνει την Κυριακή 18/9.

Η πίστα διαμορφώθηκε κατάλληλα για τους αγώνες ντριφτ που γίνονται από το πρωί του Σαββάτου προσφέροντας μεγάλες συγκινήσεις στους λάτρεις της πλάγιο ολίσθησης που οι παλιοί αποκαλούσαν “παντιλίκια”.

Για την ακρίβεια στα σημεία που υπήρχε διπλή παράλληλη διαδρομή διαμορφώθηκε μία διαδρομή με μεγαλύτερο πλάτος. Δεν έλειψαν και οι άτυχες στιγμές όπως αυτή του Θανάση Κοράκη που θεωρείται από τους κορυφαίους οδηγούς στην Ελλάδα.

Το αυτοκίνητο του έμπειρου οδηγού μπήκε στην πρώτη στροφή με περισσότερα από 70 χιλιόμετρα αλλά το πίσω μέρος βρήκε στον τοίχο και στη συνέχεια προσέκρουσε στο τσιμέντινο στηθαίο.

Ο οδηγός δεν έπαθε το παραμικρό καθώς τηρούνται υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας. Λόγω της σοβαρής ζημιάς που έπαθε το αυτοκίνητο δε μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα αλλά κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Πηγή: ethnos.gr/Κώστας Ασημακόπουλος