ουτρέχτη-αεκ-0-1-νίκησε-και-αποχαιρέτη-1053890
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.07.2022 | 19:15

Ουτρέχτη – ΑΕΚ 0-1: Νίκησε και αποχαιρέτησε την Ολλανδία η «Ένωση»

Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 της Ουτρέχτης έκανε το 3Χ3 στα φιλικά και ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο το βασικό στάδιο προετοιμασίας της στην Ολλανδία. Δύο διαφορετικές ενδεκάδες επέλεξε ο Αλμέιδα.

Το μοναδικό τέρμα της Ένωσης ο Λιβάι Γκαρσία (50′).

Θετικό και το τρίτο δείγμα για την ΑΕΚ στην Ολλανδία. Η Ένωση μετά της Κλαμπ Μπριζ και Φόλενταμ έκαμψε και την αντίσταση της Ουτρέχτη με 1-0, κάνοντας έτσι το 3Χ3 επί ολλανδικού εδάφους.

Το μοναδικό τέρμα της Ένωσης πέτυχε ο Λιβάι Γκαρσία στις αρχές της επανάληψης (50′) με υπέροχη ενέργεια. Πλέον το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα αναμένεται να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για την πατρίδα μας, για να «φουλάρει» εν όψει της έναρξης της σεζόν.

Κυρίαρχη η Ένωση στο πρώτο μέρος, πρέσαρε αρκετά ψηλά τον αντίπαλο, δημιούργησε αρκετές φάσεις είδε όμως τον Βασίλη Μπάρκα να βρίσκεται σε εξαιρετικό απόγευμα κρατώντας τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα στο μηδέν με αρκετές καίριες επεμβάσεις.

Εξαιρετική η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ δεν άφησε κανέναν περιθώριο στην Ουτρέχτη να απειλήσει την εστία του Στάνκοβιτς.

Αρκετά δραστήριοι ειδικά στο πρώτο μέρος οι Τσούμπερ – Μάνταλος οι οποίος με τις συνεργασίες τους δημιούργησαν αρκετά «ρήγματα» στην άμυνα των Ολλανδών. Πολύ θετική παρουσία στην μεσαία γραμμή για τους Σιμάνσκι – Γκατσίνοβιτς, με τον Κροάτη μέσο να δείχνει πως εμπιστεύεται τα πόδια του, απειλώντας αρκετές φορές με μακρινά σουτ.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ ήταν το απόλυτο «αφεντικό» στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης έχοντας τουλάχιστον έξι καλές στιγμές, αλλά και το δοκάρι του Λιβάι Γκαρσία.

Πρώτη καλή στιγμή για το σύνολο του Αλμέιδα, ήταν στο 19′ με τους Μάνταλο και Τσούμπερ να συνεργάζονται υπέροχα, ωστόσο το σουτ του Ελβετού πέρασε λίγο άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έφτασε μια… ανάσα από το 1-0 όμως η εξαιρεική εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των Ολλανδών.

Στο 29′, 30′ ήταν η σειρά των Σιμάνσκι και Πινέδα να δοκιμάσουν την τύχη τους, με τον Βασίλη Μπάρκα να δηλώνει «παρών». Στην συνέχεια οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων απειλώντας με σουτ τον Ρότα και Γκατσίνοβιτς, με το 0-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Την κυριαρχία της η Ένωση κατάφερε να την μετουσιώσει σε γκολ στις αρχές της επανάληψης. Πιο συγκεκριμένα στο 50′ ο Λιβάι Γκαρσία υποδέχθηκε υπέροχα την μπάλα, πέρασε δύο αντιπάλους, για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του με ψύχραιμο πλασέ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ματίας Αλμέιδα, άλλαξε ολόκληρη την ομάδα, με την Ουτρέχτη να παίρνει την κατοχή της μπάλας, ωστόσο τόσο ο Φέρμαν στο 79′, όσο και ο Μαχί δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Αθανασιάδη.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς (57′ Αθανασιάδης), Ρότα (57′ Μισελέν), Μήτογλου (57′ Κορνέζος), Τζαβέλλας (57′ Ραντόνια), Χατζισαφί (57′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (57′ Γιόνσον, 90′ Μιτάι), Γκατσίνοβιτς (57′ Μουστακόπουλος), Τσούμπερ (57′ Φράνσον), Μάνταλος (57′ Γιούσης), Πινέδα (57′ Άμραμπατ), Γκαρσία (57′ Κοσίδης).

ΟΥΤΡΕΧΤΗ: Μπάρκας (46′ Νάιχους), Φαν Ντερ Μάρελ, Άβεστ, Βάρμερνταμ, Κλάιφερτ, Ρένταν, Φαν Ντερ Στρικ, Μπουσαίντ, Φαν Ντερ Χουμ, Μπουθ, Δουβίκας.