Βρούτσης: Μείωση 5% στις εισφορές επιχειρήσεων, μισθωτών, επαγγελματιών, αγροτών

  • Απο stergios
  • 18 Αυγούστου 2019 - 11:39
  • Comments Off

Αύριο, Δευτέρα, θα υπογραφεί από τον υπουργό Εργασίας η εγκύκλιος που θα καταργεί τον βάσιμο λόγο απόλυσης. Αυτό επεσήμανε ο ίδιος ο Γιάννης Βρούτσης, κάνοντας λόγο για «τέλος στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Βρούτσης υπενθύμισε ότι ο νόμος, που καθιέρωνε τον βάσιμο λόγο απόλυσης, πέρασε από τον ΣΥΡΙΖΑ παραμονές των Ευρωκλογών και υποστήριξε ότι ήταν ένα μέτρο, που οδηγούσε τη χώρα πίσω «σε σκοτεινό παρελθόν». Όπως είπε με τους εργοδότες να δηλώνουν ως αιτία της απόλυσης χαμηλή π7αραγωγικότητα, κακές επιδόσεις, οκνηρία ή και άσχημη συμπεριφορά, οι εργαζόμενοι στιγματίζονταν και θα μπορούσαν δύσκολα να ξαναβρουν δουλειά, ειδικά από τη στιγμή που ο νέος εργοδότης, θα μπορούσε να ζητήσει τον φάκελο της απόλυσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό στην Ευρώπη δεν υπήρχε ανάλογη ρύθμιση ανά την Ευρώπη στην πρόσφατη ιστορία τουλάχιστον.

Παράλληλα ο υπουργός προανήγγειλε μείωση 5% στις εισφορές για επιχειρήσεις, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες σε βάθος πενταετίας, από τις αρχές του 2020. Εξήγησε πάντως ότι για να προχωρήσει στις αλλαγές η κυβέρνηση, θα πρέπει πρώτα να περιμένει την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΜΙΣΘΩΤΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!