«Βόμβα» ΣτΕ στο νόμο Κατρούγκαλου: Αντισυνταγματικές οι περικοπές σε 260.000 επικουρικές συντάξεις

Απόφασεις-ανατροπή εκδίδει το Ελεγκτικό Συνέδριο Συνεδρίου, αφού κρίνεται αντισυνταγματικός ο «νόμος Κατρούγκαλου» (ν.4387/2016) σε βασικά του σημεία.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνονται αντισυνταγματικές τις περικοπές σε επικουρικές συντάξεις.

 Η απόφαση αυτή αποτελεί «βόμβα» στα θεμέλια του ΕΦΚΑ και του επικουρικού ΕΤΕΑΠ. Οι διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου που «κόπηκαν» από το ΣτΕ αναμένεται να δημιουργήσουν τριγμούς στα ταμεία και στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Όπως αναφέρει το Έθνος, πρόκειται για περικοπές που επιβλήθηκαν από τον Ιούνιο του 2016 σε 260.000 συνταξιούχους, καθώς δεν διενεργήθηκαν κατόπιν αναλογιστικών μελετών.

Το ΣτΕ κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για αναδρομικά κύριων συντάξεων, περικοπές επικουρικών, εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών και άλλα κρίσιμα και κομβικά ζητήματα του νόμου Κατρούγκαλου, που αφορούν 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους και 4 εκατομμύρια ασφαλισμένους.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΤΕ, ΒΟΜΒΑ, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!