Συντάξεις: Plan B Κομισιόν -Το διπλό σενάριο για τις περικοπές

  • Απο stergios
  • 8 Σεπτεμβρίου 2018 - 19:26
  • Comments Off

Ή εφαρμογή των περικοπών την 1η/1/2019 ή αναβολή της απόφασης για τον Απρίλιο. Αυτό είναι το δίλημμα που τίθεται με το plan b της Κομισιόν για την περικοπή των συντάξεων, όπως καταγράφεται στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», σύμφωνα με την οποία, παρά τις προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει με δηλώσεις τους Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, η Κομισιόν, υπό την πίεση των αυστηρών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της ΕΚΤ, προσέρχεται τη Δευτέρα στην Αθήνα με να εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις όπως ακριβώς έχει συμφωνηθεί, δηλαδή από 1/1/2019.

Ταυτόχρονα, όμως, και δεδομένης της αντίδρασης της κυβέρνησης, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα η Κομισιόν έχει επεξεργαστεί και εναλλακτικό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι οριστικές αποφάσεις για τις μειώσεις των συντάξεων αλλά και τα αντίμετρα που τις συνοδεύουν, θα ληφθούν τον ερχόμενο Απρίλιο, όταν θα είναι διαθέσιμα από την Eurostat τα τελικά δημοσιονομικά και μακροοικονομικά στοιχεία του 2018.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι το θέμα θα είναι σε εκκρεμότητα των Μάιο, όταν ενδέχεται να γίνουν εθνικές εκλογές, σχολιάζει η «Καθημερινή».

Από την πλευρά της πάντως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρουσιάσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι περικοπές δεν είναι αναγκαίες ούτε δημοσιονομικά ούτε για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΜΕΤΡΑ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΕΚΤ, ΣΕΝΑΡΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]