Συντάξεις -Περικοπές: «Όχι» Κουτεντάκη σε μονομερή αναστολή -«Θα δοθεί μήνυμα ρήξης»

  • Απο stergios
  • 11 Αυγούστου 2018 - 11:17
  • Comments Off

Την ανησυχία του για μονομερείς ενέργειες με στόχο τη διατήρηση των συντάξεων, παρά τα συμφωνηθέντα, αλλά και γενικότερα για τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας, εξέφρασε ο επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού της Βουλής, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, επισημαίνοντας ότι τυχόν μονομερής αναστολή της περικοπής στις συντάξεις θα δώσει λάθος μήνυμα στις αγορές.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κουτεντάκης επεσήμανε ότι «αν γίνει μονομερώς (σ.σ. η αναστολή της περικοπής) θα υπάρξει πρόβλημα, θα δοθεί μήνυμα ρήξης, κακής συνεννόησης, ότι αρχίζουν να γίνονται πράγματα που δεν έχουν συμφωνηθεί».

Παράλληλα, εξήγησε ότι «το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είναι απαραίτητο με την αυστηρή δημοσιονομική έννοια του ορού». «Αν αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό είναι περισσότερο θέμα διαδικαστικό, δηλαδή αν γίνει κατόπιν διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς ή όχι ώστε να εγκριθούν ισοδύναμα μέτρα από τη μη περικοπή», τόνισε ο μεταξύ άλλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κουτεντάκης τόνισε ότι κύριο ζήτημα είναι η ανησυχία που υπάρχει για την πορεία της Ελλάδας μετά το πρόγραμμα. «Oι αγορές θα τιμολογούν το ρίσκο που ακολουθεί η χώρα και αυτό έχει να κάνει με τα μηνύματα που θα στείλει», πρόσθεσε.

«Αυτό που κρατώ είναι ότι το ΔΝΤ δηλώνει πως μέχρι το 2038 δεν υπάρχει θέμα βιωσιμότητας του χρέους, και από εκεί και πέρα υπάρχουν αβεβαιότητες», είπε χαρακτηριστικά. «Το να βγει η χώρα από το πρόγραμμα με όρους που εξασφαλίζουν για τους πολίτες τους ίδιους πρώτα απ’ όλα ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να διαχειρίζεται με υπευθυνότητα τα οικονομικά του είναι προς το συμφέρον και των ιδίων των πολιτών», κατέληξε

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΔΝΤ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΑΓΟΡΕΣ, ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΒΟΥΛΗΣ, ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!