Συνταξιούχοι προσέφυγαν ξανά στο ΣτΕ για τις περικοπές σε κύριες & επικουρικές

Προσφυγές κατά της άρνησης της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ του 2015, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των ιδιωτικών υπαλλήλων, κατέθεσαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας σωματεία συνταξιούχων του ΙΚΑ και του ΕΤΑΤ.

Το 2015 η Ολομέλεια του ΣτΕ υπό την προεδρία του κ. Σωτήριου Ρίζου, με μία σειρά αποφάσεων της, είχε κρίνει ότι οι περικοπές των συντάξεων που έγιναν το 2012 προσκρούουν στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας και πως όλες οι συντάξεις πρέπει να επανέλθουν στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2012.

Επίσης, σύμφωνα με τις επίμαχες αποφάσεις, το κράτος πρέπει να συνδράμει στα Ταμεία για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων, εάν αυτά δεν έχουν κεφάλαια, παρά τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που νομοθετήθηκε το 2010.

Υπενθυμίζεται, ότι το ΣτΕ είχε δώσει το πράσινο φως για τις μειώσεις που έγιναν σε συντάξεις με μνημονιακούς νόμους του 2010 και του 2011 για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι αιτήσεις των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 23 Ιανουαρίου.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΤΕ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ, ΚΥΡΙΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!