Συντάξεις: Πότε θα δουν αυξήσεις και στις κύριες οι συνταξιούχοι

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 9 Ιουνίου 2020 - 14:16
  • Comments Off

Με τη σύνταξη Ιουνίου λαμβάνουν αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις τους συνολικά 236.274 συνταξιούχοι. Σε σύνολο 1.247.455 επισκουρικών συντάξεων, αυξήσεις λαμβάνουν 236.274 συνταξιούχοι.

Οι αυξήσεις αφορούν σε συνταξιούχους Ταμείων που πριν τον νόμο Κατρούγκαλου είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από τα 1.300 ευρώ.

-Η μέση αύξηση είναι από 30 έως 200 ευρώ, ενώ δικαιούνται και αναδρομικά.

Όμως αυξήσεις και αναδρομικά θα δοθούν και σε κύριες συντάξεις – σε περίπου 150.000 νέες συντάξεις και σε 250.000 παλαιές.

Για τις κύριες συντάξεις, όπως εκτίμησε, οι αυξήσεις θα φανούν από τον Σεπτέμβριο όπως επίσης και οι αυξήσεις για τα αναδρομικά 12μήνου.

Ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος επεσήμανε  ότι «οι αυξήσεις αφορούν περίπου 240.000 συντάξεις, έναν πολύ μεγάλο όγκο συνταξιούχων, που σήμερα βλέπουν πολύ σημαντικές αυξήσεις, της τάξεως μεσοσταθμικά των 99,51 ευρώ μεικτά μηνιαίως».

Αλλά και στις κύριες συντάξεις θα εφαρμοστούν αντίστοιχα οι αποφάσεις του ΣτΕ, είπε ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ.

«Οι αυξήσεις αναμένεται να φανούν στις συντάξεις του Οκτωβρίου, όπως είπε και ο υπουργός κ. Βρούτσης ενώ τότε θα φανούν και τα αναδρομικά» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσαγκαρόπουλος.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]