Συντάξεις: Πώς θα ξεμπλοκάρουν 25.000 κύριες και επικουρικές

  • Απο stergios
  • 19 Ιανουαρίου 2020 - 10:53
  • Comments Off

Αυξήσεις κύριων συντάξεων που φτάνουν ως και τα 252 ευρώ τον μήνα κλείδωσαν με τα ποσοστά αναπλήρωσης του νέου ασφαλιστικού νόμου για παλιούς και νέους συνταξιούχους με χρόνο ασφάλισης άνω των 30 ετών.

Το νομοσχέδιο που φέρνει αυξήσεις συντάξεων έπειτα από μια δεκαετία περικοπών είναι έτοιμο από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, ο οποίος αναμένεται να το καταθέσει στη Βουλή μέσα στον Ιανουάριο και να ψηφιστεί το αργότερο μέσα στον Φεβρουάριο.

Όμως, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου μπαίνουν και δύο σημαντικές διατάξεις.

Η πρώτη προβλέπει εφάπαξ ακόμη και για ένα μήνα εισφορών σε όλα τα ταμεία, με ρύθμιση για εξαγορά προϋπηρεσίας.

Η δεύτερη αφορά στην αποδέσμευση της έκδοσης συντάξεων του Δημοσίου από τον ΕΦΚΑ, με τη σύστασης Γενικής Διεύθυνσης Κύριων και Επικουρικών Συντάξεων Δημοσίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κίνηση αυτή θα ξεμπλοκάρει 25.000 κύριες και επικουρικές που είναι σε εκκρεμότητα.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΦΚΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!