«Πόλεμος» Αθήνας-Βερολίνου για τις συντάξεις -Ποιες σκέψεις κάνει ο Τσίπρας

  • Απο stergios
  • 21 Ιουλίου 2018 - 14:11
  • Comments Off

Διαστάσεις «πολέμου» φαίνεται να παίρνει η αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για το θέμα των συντάξεων, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της RealNews, με την εφημερίδα να κάνει λόγο για εκβιασμούς από πλευράς Βερολίνου με την υπόθεση των κερδών των ομολόγων και το Μαξίμου, από την πλευρά του, να επιμένει στο «πάγωμα» των μειώσεων μέσω της αξιοποίησης των υπερπλεονασμάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, από την μία η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, δέχεται πιέσεις από τους σκληρούς της κυβερνητικής συμμαχίας ώστε να ακολουθήσει αυστηρή στάση απέναντι στην Ελλάδα για την εφαρμογή όλων όσων έχουν συμφωνηθεί και θα πρέπει να υλοποιηθούν μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

Από την άλλη, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σκέπτεται να λύσει το θέμα των συντάξεων μέσω του προϋπολογισμού του 2019, καταργώντας παράλληλα και ισοδύναμα ψηφισμένα θετικά αντίμετρα, ώστε να μην προκύπτει δημοσιονομικό κενό.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΟΜΟΛΟΓΑ, ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΡΛ, ΥΠΕΡΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ, ΠΑΓΩΜΑ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2019