Πετρόπουλος: Σύντομα νομοθετική ρύθμιση για τις αποδείξεις επαγγελματικών δαπανών

Σε νομοθετική ρύθμιση δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σχετικά με το θέμα των επαγγελματικών δαπανών, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τ. Πετρόπουλος.

Ειδικότερα στο πλαίσιο συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Νίκου Καραθανασόπουλου σχετικά με τα προβλήματα των εργαζομένων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή: «Που απασχολούνται στη συλλογή στατιστικού υλικού και δηλώνουν ότι δεν παρέχουν εξαρτημένη εργασία, ενώ υλοποιούν πάγιες ανάγκες της. Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα δεδουλευμένα από 1.1.2017 και οι σχετικές καταστάσεις πληρωμών υπογράφηκαν με καθυστέρηση μηνών μέσα στο Σεπτέμβριο. Την ίδια στιγμή, εργάζονται ανασφάλιστοι και διακινούνται σενάρια για ασφαλιστικές εισφορές ύψους 30% που θα βαραίνουν τους ίδιους και όχι τον εργοδότη τους.», ο κ. Πετρόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση εάν χρειαστεί και μάλιστα σύντομα.

Μάλιστα έφερε το παράδειγμα των φοιτητών οι οποίοι μοιράζουν φυλλάδια για «χαρτζιλίκι» και δεν έχουν τα στοιχεία που προσιδιάζουν στην εξαρτημένη εργασία.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!