Πετρόπουλος: Σύντομα η απόφαση για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών

Σε ένα μήνα θα υπάρξει ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ασφαλισμένων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος, και παρακάλεσε να καταβληθούν οι εισφορές από Ιανουάριο μέχρι και τώρα από τους ελ. επαγγελματίες για να μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για οφειλές μέχρι 31.12.2016, στο πλαίσιο του νόμου 4469/2017 για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Εξάλλου, ο ίδιος απαντώντας σε ερώτησή του βουλευτή της ΝΔ Παναγιώτη Μηταράκης προς με την οποία ζήτησε να μάθει ποια είναι η ακριβής εικόνα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ για το πρώτο τρίμηνο του 2017, από ποιους κωδικούς προέρχεται η υποτιθέμενη, όπως αναφέρει, εξοικονόμηση και πως εξελίσσονται τα ληξιπρόθεσμα του Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου αυτών προς τον ΕΟΠΥΥ.

Καθώς επίσης και πόσες είναι οι ασφαλιστικές εισφορές κύριας ασφάλισης που βεβαιώθηκαν κατά το Α’ τρίμηνο 2017 (ανά μήνα και συνολικά) και πόσες έχουν εισπραχθεί (ποσό και ποσοστό) ανά κατηγορία ασφαλισμένων (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες/ αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες) και πόσα είναι τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν (ανά μήνα και συνολικά) και ποιος ο αριθμός των ασφαλισμένων που προέβη σε εξόφλησή τους (μερική και ολική) ανά κατηγορία ασφαλισμένων

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Α. Πετρόπουλος ανέφερε ότι τα έσοδα για το πρώτο τετράμηνο του έτους είναι 12 δις και 485 εκατ. ευρώ και το πραγματικό πλεόνασμα του ΕΦΚΑ είναι 112 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση της εισπραξιμότητας είναι πάνω από 13,5% στους μισθωτούς και όσον αφορά τους ελ. επαγγελματίες και το ΕΤΑΑ κατά 15% τουλάχιστον. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν θα υπάρχει το αρχικό έλλειμμα που προβλεπόταν.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΡΥΘΜΙΣΗ, ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!