Πετρόπουλος: Σε ποιες περιπτώσεις δε μειώνονται οι συντάξεις αυτοδιοικητικών

Τις περιπτώσεις των αυτοδιοικητικών, οι οποίοι εξαιρούνται από τις συνταξιοδοτικές περικοπές αποσαφήνισε ο ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Πετρόπουλος, τοποθετήθηκε απατώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή κ. Β. Κεγκέρογλου στη βουλή σχετικά με τις μειώσεις των σύνταξων των αυτοδιοικητικών στελεχών.

Συγκεκριμένα στην απάντηση τους, ο υφυπουργός ανέφερε ότι, «οι αυτοδικοικητικοί (αιρετοί δήμαρχοι, κ.λ.π.) που είχαν εκλεγεί πριν την ψήφιση του νόμου δεν θα έχουν μείωση σύνταξης, αφού οι διατάξεις δεν τους αφορούν».

Σημείωσε επίσης ότι, «η συμμετοχή σε επιτροπές και σε έργα αυτοδιοικητικά δεν θα θεωρείται συμμετοχή που ο νόμος προβλέπει για τη μείωση της σύνταξης. Συνεπώς, δεν θα περικόπτεται η σύνταξη (με βάση το άρθρο 20 του ν.4387/2016) στους αιρετούς ή σε αυτούς που συμμετέχουν σε επιτροπές».

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!