Πετρόπουλος για Ασφαλιστικό αγροτών: Θα παίρνουμε μέτρα για την αντιμετώπιση προβλημάτων

Σε πολύ καλό κλίμα ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,κ. Τάσος Πετρόπουλος συζήτησε επί δυο ώρες με τους αγρότες χθες το μεσημέρι της Παρασκευής, 27 Ιανουαρίου 2017, σε συνέχεια τρίωρης συζήτησης που προηγήθηκε με τους υπόλοιπους φορείς του Ν. Ροδόπης.

Μετά το πέρας της κεντρικής του ομιλίας στην κατάμεστη αίθουσα συνελεύσεων του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, το βράδυ της ίδιας μέρας δέχτηκε και πάλι 5μελή αντιπροσωπεία των ίδιων αγροτών οι οποίοι δήλωσαν ότι επιθυμούν τη συνέχιση του διαλόγου χωρίς να δημιουργούν προβλήματα και έκρυθμες καταστάσεις.

Ο Υφυπουργός τους διαβεβαίωσε ότι ο διάλογος είναι επιθυμητός και διεξάγεται πάντα από την πλευρά της κυβέρνησης όταν προσέρχονται σε αυτόν τον διάλογο οι αγρότες. «Αυτό συνέβη καθυστερημένα πέρυσι λόγω άρνησης των αγροτών. Διάλογος έγινε, και μάλιστα, δυο φορές, όταν το ζήτησαν», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

«Δεν κρυβόμαστε από τα προβλήματα. Θα διαπιστώσουμε τη λειτουργία του ασφαλιστικού και των πραγματικών επιπτώσεων όσον αφορά τις εισφορές κατά το επόμενο διάστημα και εφόσον τούτο απαιτείται θα προβαίνουμε σε κάθε περίπτωση στη λήψη κατάλληλων μέτρων», δήλωσε καταλήγοντας ο Υφυπουργός.

Κατά την προσέλευσή του στην Κομοτηνή ο Υφυπουργός επισκέφθηκε τη βιομηχανική περιοχή Ροδόπης και συζήτησε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της εταιρείας  Alfabetaroto A.B.E.E, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή Εύκαμπτων Υλικών Συσκευασίας με εξαγωγές σε όλη την Ευρώπη και σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τη μεγαλύτερη σε μέγεθος υπηρεσία του ΕΦΚΑ και συζήτησε με περισσότερους από 100 ασφαλισμένους και με τους εργαζόμενους του πρώην ΙΚΑ για τις προοπτικές του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ, κ. Αργύρης Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Νίκος Αγγελίδης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Αλέξανδρος Τσαπέτος, ο πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Εφετείου Θράκης, κ. Χρήστος Τερζίδης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Γιώργος Κιμπαρίδης, ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, κ. Γιώργος Χατζηαθανασίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Ροδόπης. κ. Θεόδωρος Σαββάκης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, κ. Κική Κωνσταντινίδου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ Ροδόπης, κ. Ανέστης Βαφειάδης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων, κ. Γιώργος Μάτζαρης, ο κ. Νίκος Παπαθανασίου εκ μέρους του ΤΕΕ Θράκης, εκπρόσωποι των αγροτών και του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Τον Υφυπουργό συνόδευαν οι βουλευτές Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Μουσταφά Μουσταφά, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Σταμάτης Σακελλίων, η δημοτική σύμβουλος Ελένη Λαφτσή και στελέχη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετείχαν και στις συσκέψεις.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΤΑΣΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!