Πετρόπουλος: Αυξήσεις στις «χαμηλές» συντάξεις

«Οι χαμηλές συντάξεις παρουσιάζουν αύξηση με το νέο ασφαλιστικό νόμο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, υποστηρίζοντας ότι, δημοσιεύματα στρεβλώνουν απολύτως την πραγματική εικόνα σχετικά με τη χορήγηση των συντάξεων στους αιτούντες, με τους νέους κανόνες.

«Τίτλοι που λένε ότι πρόκειται για δράμα και ότι οι συντάξεις που δίνονται πλέον, ανέρχονται σε ύψος 500 έως 600 ευρώ, είναι εντελώς ψευδείς» ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος, αποσαφηνίζοντας ότι πρόκειται για συντάξεις με τον ελάχιστο χρόνο ασφάλισης (4.500 ένσημα), που, με βάση τις προηγούμενες διατάξεις, υπολογίζονταν κάτω από 500 ευρώ. «Επειδή, ακριβώς, ήταν ο ελάχιστος χρόνος ασφάλισης, οι συντάξεις αυτές ήταν χαμηλές. Όμως, με το νέο νόμο, αυξάνονται, είναι υψηλότερες, σε σύγκριση με το παρελθόν» διευκρινίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Και συνεχίζει: «Αυτές οι συντάξεις προηγήθηκαν στην έκδοσή τους, διότι δεν έχουν πλασματικά χρόνια ούτε διαδοχική ασφάλιση. Ήταν πιο εύκολο να βγουν γρηγορότερα οι συγκεκριμένες συντάξεις». Υπογραμμίζει δε ότι οι κατώτατες συντάξεις που χορηγούσε το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, τώρα αυξάνονται. «Με βάση τους παλιούς κανόνες» -προσθέτει- «η σύνταξη θα ήταν ακόμα πιο χαμηλή, ενώ, τώρα, είναι αυξημένη».

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!