Περικοπή συντάξεων: Στο τέλος του χρόνου η απόφαση -Καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα

Ακόμη πιο πίσω μεταφέρεται η απόφαση για τις συντάξεις, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, «η απόφαση θα ληφθεί στο πλαίσιο της εξέτασης των προσχεδίων των προϋπολογισμών των κρατών-μελών που θα κατατεθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει η γνωμοδότηση της Επιτροπής και μετά θα συζητηθεί σε επίπεδο Eurogroup, πιθανότατα στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, καθώς αυτή του Νοεμβρίου είναι πολύ νωρίς», πρόσθεσε.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα γνωρίζει για την συγκεκριμένη εξέλιξη που κατά πολλούς, θα προσδιορίσει και το χρόνο των εκλογών λίγες μόνο ημέρες ή εβδομάδες πριν την εφαρμογή του μέτρου. Τότε, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ευρωζώνης,  θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξέτασης του προσχεδίου του εθνικού προϋπολογισμού και θα υπάρχει σαφής εικόνα για τα δημοσιονομικά δεδομένα της νέας χρονιάς  αλλά και τιυ 2018,

Σύμφωνα με τον ίδιο κοινοτικό αξιωματούχο, εν όψει του Eurogroup της 1ης Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, το ελληνικό ζήτημα δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συγκεκριμένης συνεδρίασης, ωστόσο, δεν αποκλείεται να συζητηθεί στο περιθώριο της συνάντησης.

Παράλληλα τόνισε ότι οι θεσμοί ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών για την πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή στην Αθήνα και το επόμενο βήμα είναι η αποστολή των ελληνικών προτάσεων για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΠΟΦΑΣΗ, EUROGROUP, ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΗ, ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!