Πασχαλινό χαράτσι 11% στις επικουρικές και το εφάπαξ

Τον άλλο μήνα αναμένονται να φτάσουν τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ για τις εισφορές υπέρ της επικουρικής ασφάλισης και του εφάπαξ.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος Καυτρούγκαλου προβλέπει εισφορά 7% για την επικουρική ασφάλιση και 4% για τον κλάδο εφάπαξ επί του εισοδήματος μεγάλης κατηγορίας ελευθέρων επαγγελματιών (πχ δικηγόροι).

Ωστόσο, τα ειδοποιητήρια τα οποία είχε ως τώρα στείλει ο ΕΦΚΑ προς τους επαγγελματίες για την καταβολή των εισφορών του Ιανουαρίου, δεν προέβλεπαν την καταβολή εισφορών για επικουρική ασφάλιση-εφάπαξ, παρά μόνο για κύρια ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη.

Αρμόδια στελέχη του ενιαίου ταμείου επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών ανέφεραν στο Capital.gr ότι εντός του Απριλίου θα σταλούν από τον ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια για την καταβολή εισφορών συνολικού ύψους 11% (7% για επικουρική και 4% για εφάπαξ), οι οποίες θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τα μέσα ή τέλη Μαΐου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τα ειδοποιητήρια αυτά τα οποία θα εκδοθούν και θα σταλούν τον Απρίλιο, δεν θα περιλαμβάνουν την υποχρέωση αναδρομικής καταβολής ολόκληρου του ποσού των εισφορών για το προηγούμενο τρίμηνο (Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017).

Αντίθετα εξετάζεται το ενδεχόμενο καταβολής των εισφορών του προηγουμένου τριμήνου τμηματικά, πχ σε ένα ορισμένο πλήθος δόσεων το οποίο δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

πηγή: Capital.gr

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΕΦΑΠΑΞ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!