ΡΟΗ
προηγ επομ

Παρέμβαση ΙΣΑ για τη μείωση της εισφοράς των ασφαλισμένων

Νέα παρέμβαση έκανε ο ΙΣΑ,  στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Πετρόπουλο .

Με επιστολή του ζητά την ανάκληση της εγκύκλιου περί μείωσης εισφοράς κατά 50% των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν 40 έτη ασφάλισης καθώς  τίθεται ένας άλλος ανύπαρκτος στο νόμο όρος, σύμφωνα με τον οποίο στη «νέα διάταξη εμπίπτουν απασχολούμενοι συνταξιούχοι, ανεξαρτήτως του χρόνου συνταξιοδότησης και ανάληψης της νέας εργασίας ή δραστηριότητας, που έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης πριν την συνταξιοδότηση» .

Όπως επισημαίνεται «επιχειρείται  για μία ακόμη φορά χωρίς κανένα νομικό έρεισμα και αντίθετα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο η θέσπιση κατ΄ ουσία μία νέας διάταξης νόμου ,με την οποία αποστερούνται του δικαιώματος ,οι ιατροί εκείνοι που ασκούν το επάγγελμα πάνω από 40 χρόνια, όταν λαμβάνουν παράλληλα σύνταξη, εφόσον δεν είχαν συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης προ της συνταξιοδότησής τους. Αυτός όμως ο όρος ή προϋπόθεση δεν προβλέπεται στο νόμο και για το λόγο αυτό είναι μη νόμιμος.

Εξάλλου ειδικά για τους ιατρούς (στρατιωτικούς, παν/κούς, ΕΣΥ, ΙΚΑ κλπ) μία τέτοια αυθαίρετη, χωρίς έρεισμα στο νόμο ερμηνεία, οδηγεί άδικα κατά παράβαση κάθε αρχής δικαίου, ισότητας και χρηστής διοικήσεως, στον εξ ορισμού αποκλεισμό τους από μία ευνοϊκή ρύθμιση του νόμου που ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση παρέμβαση του Υφυπουργού, για την ανάκληση της εγκυκλίου, κατά το μέρος που ορίζει ότι η ευνοϊκή ρύθμιση  ισχύει μόνο για εκείνους που είχαν συμπληρώσει τα 40 έτη ασφάλισης πριν τη συνταξιοδότησή τους και απασχολούνται.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΙΣΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!