Παράταση για τις εισφορές του Β’ εξαμήνου ζητούν οι μηχανικοί

Να παραταθεί μέχρι τις 31/3/2017 το χρονικό όριο για την καταβολή των εισφορών του Δευτέρου Εξαμήνου του 2016 των μηχανικών που είναι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ ζητά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Επιπλέον, η διοικούσα επιτροπή του τομέα μηχανικών του ΕΤΑΑ ζητά, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω μέτρα ελάφρυνσης:

1) για οφειλές που έχουν δημιουργηθεί πριν το 2009 να υπάρξει ρύθμιση ανάλογη των 100 δόσεων, με επιτόκιο επί του οφειλομένου κεφαλαίου ίσο με το μέσο επιτόκιο του κοινού κεφαλαίου της Τράπεζας της Ελλάδας της αντίστοιχης περιόδου.

2) για οφειλές που έχουν δημιουργηθεί από το 2009 έως το 2016, να υπάρχει και η δυνατότητα διαγραφής τους με αίτηση του ασφαλισμένου, με αντίστοιχη απώλεια το ασφαλιστικού χρόνου (να ληφθεί υπόψη ότι σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας αυτό γίνεται με πάροδο 20ετίας). Επιπρόσθετα, δίνεται η δυνατότητα κατά τη συνταξιοδότηση ο χρόνος αυτός να εξαγοράζεται εάν ο ασφαλισμένος το επιθυμεί.

3) για όσους έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα συνταξιοδότησης, το όριο οφειλών για την ολοκλήρωσης της διαδικασίας να ρυθμιστεί τουλάχιστον στις 25.000 ευρώ αντί των 15.000 ευρώ που είναι σήμερα και επιπρόσθετα να ισχύει με αίτηση του ασφαλισμένου συμψηφισμός με το ποσόν του εφάπαξ που του αναλογεί.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΠΛΗΡΩΜΗ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΕΤΑΑ, ΖΗΤΟΥΝ, Β'ΕΞΑΜΗΝΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!