ΠΑΜΕ: Το ΕΦΚΑ φέρνει περικοπές συντάξεων και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

«Η δημιουργία του ΕΦΚΑ δεν ήρθε για να λύσει τεχνικά και πρακτικά ζητήματα αλλά για να ανατρέψει παραπέρα τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Με το νόμο-λαιμητόμο μπαίνουν σε πλήρη εφαρμογή όλες οι διατάξεις και οι ρυθμίσεις που πετσοκόβουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, εκμηδενίζουν το ΕΚΑΣ, διαλύουν κοινωνικές παροχές». Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωση του, το ΠΑΜΕ και σημειώνει:

«Επτά μήνες μετά την ψήφιση του νόμου-λαιμητόμου για το ασφαλιστικό και ύστερα από τις πρώτες βαριές συνέπειες στη ζωή χιλιάδων ασφαλισμένων και συνταξιούχων η κυβέρνηση μέσα από τη συνέντευξη τύπου της Υπουργού Εργασίας, διαφημίζει τα νέα βάρβαρα μέτρα. Οι αλλαγές που ήδη έχουν ψηφιστεί με τον νέο νόμο για το ασφαλιστικό δεν αφήνουν κανέναν κλάδο ανέγγιχτο. Αφορούν το σύνολο των μισθωτών αλλά και τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες.

Ο εξαρχής ελλειμματικός προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ όπως και μια ενδεχόμενη απόκλιση από τα έσοδα που προβλέπονται για να καλύψουν το ήδη μεγάλο έλλειμμα, θα αποτελέσουν τα θεμέλια των επόμενων αντιασφαλιστικών ανατροπών. Θυμίζουμε πως παρά τα πρόσφατα αποτυχημένα κόλπα περί απονομής 13ης σύνταξης αλλά και των συνθημάτων για αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, το ύψος των περικοπών μόνο για έτη λειτουργίας του νέου Ασφαλιστικού (2016 – 2019), σύμφωνα με την Έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους, ξεπερνά τα 8 δισ. ευρώ.

Ήδη το πρώτο φορτίο στις πλάτες των συνταξιούχων ήρθε με το κόψιμο του ΕΚΑΣ, τη δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων σε 250.000 δικαιούχους, τη μείωση των μερισμάτων στους 257.000 δημόσιους υπαλλήλους κατά 40% φέτος, το πετσόκομμα εκ νέου των δεκάδων χιλιάδων εφάπαξ που είναι υπό έκδοση κατά 20%, την αύξηση της εισφοράς για τις επικουρικές.

Οι συνέπειες του νόμου της τωρινής κυβέρνησης ήρθαν να αθροιστούν πάνω σε προγενέστερες αντιασφαλιστικές ανατροπές αλλά και στις 11 μειώσεις των συντάξεων και των 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι του 2015.

Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να θεωρεί πως οι προηγούμενοι νόμοι «υποθήκευσαν το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης», δε μπορεί όμως να ξεγελάσει και να βγει εκτός κάδρου από τη νέα σφαγή στο ασφαλιστικό, αφού προχωρά ένα βήμα παραπέρα τις ανατροπές, υλοποιεί ότι δε μπόρεσαν να τελειώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των γυναικών, των συνταξιούχων, τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, να δυναμώσουμε την κοινή αγωνιστική δράση και τον συντονισμό για να εμποδίσουμε τις νέες επώδυνες ανατροπές, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΠΑΜΕ, ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!