Νέες περικοπές στις συντάξεις των δικαστικών -Ζητούν συνάντηση με Τσίπρα

Η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε σημερινή ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη αγανάκτηση, αντίθεση και διαμαρτυρία της για τη σημαντική νέα περικοπή των συντάξεων τους και προειδοποιεί ότι θα στείλει εξώδικο στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη και σε άλλους αρμόδιους φορείς, ενώ τα μέλη της θα πραγματοποιήσουν πανδικαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με τις δικαστικές Ενώσεις.

Επιπλέον, οι συνταξιούχοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί θα ζητήσουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας, καθώς επίσης και τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

Η Ένωση σημειώνει ακόμη ότι η κυβέρνηση προέβη σε «νέα περικοπή των συντάξεων, με τη μορφή αναστολής καταβολής μεγάλου μέρους αυτών, που επέφερε το άρθρο 13 του Ν. 4387/2016, το οποίο μετά τις προηγούμενες μειώσεις, εξανεμίζει το εναπομείναν ποσό αυτών, αφού τις μειώνει εκ νέου κατά ποσοστό περίπου 40%, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση (σωρευτικά από της εφαρμογής των μνημονίων) των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών και των λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, να ανέρχεται σε ποσοστό περίπου 74%».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της, η Ένωση δηλώνει ότι οι συνταξιούχοι δικαστικοί «θα διεκδικήσουν με κάθε νόμιμο μέσο την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, τα οποία θίγονται βάναυσα από τις παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις, με την άσκηση αγωγών-προσφυγών ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων».

Τέλος, γνωστοποιεί ότι θα επιδώσει «εξώδικη δήλωση-πρόσκληση: αα) στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη ββ) στον πρόεδρο του ΕΤΑΑ (πρώην ΤΝ) και γγ) στον γενικό διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για την εφαρμογή των αποφάσεων των Ολομελειών των Ανωτάτων Δικαστηρίων, που έχουν κηρύξει αντισυνταγματικές τις περικοπές βάσει μνημονιακών νόμων και να σταματήσει η παρακράτηση αυτών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!