ΝΔ: Δραματική η μείωση των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία

«Καλλιεργώντας επί έξι μήνες στους πολίτες την προσδοκία ότι θα έρθει ρύθμιση 120 δόσεων για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, η ανεύθυνη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θυσιάζει το δημόσιο συμφέρον για χάρη μικροκομματικών σκοπιμοτήτων» υποστηρίζει ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση, «κινούμενη σταθερά στις ράγες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, επέλεξε συνειδητά να αδιαφορήσει για το δημόσιο συμφέρον και την πορεία των δημοσίων εσόδων» και «προκαλεί σημαντική ζημιά στον ρυθμό είσπραξης των δημοσίων εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς σημαντικός αριθμός οφειλετών σταμάτησε κάθε πληρωμή και ήδη απεντάχθηκε από υφιστάμενες ρυθμίσεις, ενώ το παράδειγμά τους αρχίζουν να ακολουθούν ακόμη και οι συνεπείς».

Κατά τον κ. Βρούτση, η ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις «είναι πλέον περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ και επιβεβαιώνει την αποτυχία της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης». Όπως εξηγεί, «από τη μία η υπερφορολόγηση έχει οδηγήσει 4,3 εκατ. πολίτες να έχουν οφειλές στην εφορία που ξεπερνούν τα 103 δισ. ευρώ και από την άλλη οι εξοντωτικές εισφορές οδήγησαν 1,4 εκατ. πολίτες να χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία περισσότερα από 36 δισ. ευρώ. Ένα εκρηκτικό μίγμα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας, που φέρει αποκλειστικά την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο τομεάρχης της Ν.Δ. σημειώνει ότι «η δραματική μείωση των εσόδων συντελείται:

στο ΚΕΑΟ, όπου καθημερινά απεντάσσονται εκατοντάδες οφειλέτες, με ρυθμισμένες οφειλές, καθώς περιμένουν τη νέα ρύθμιση.
στις τακτικές μηνιαίες ασφαλιστικές καταβολές των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων,
και με το ιστορικά χαμηλό 53% των μηνιαίων ασφαλιστικών καταβολών των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.
Ο Γιάννης Βρούτσης κάνει λόγο για «τραγικά αδιέξοδα» από τη «δραματική» αυτή μείωση των εσόδων που πλήττει το ασφαλιστικό σύστημα και θεωρεί πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, «στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες, επέλεξε τον δρόμο της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού, θυσιάζοντας για μια φορά ακόμα το δημόσιο συμφέρον».

«Μόνιμα θύματα αυτής της ανερμάτιστης πολιτικής είναι οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι, οι εργοδότες αλλά και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, το οποίο υπονομεύεται συστηματικά» καταλήγει ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΝΔ, ΜΕΙΩΣΗ, ΤΑΜΕΙΑ, ΕΣΟΔΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!