Μηταράκης για συντάξεις: Τουλάχιστον 51% το ποσοστό αναπλήρωσης

  • Απο stergios
  • 12 Ιανουαρίου 2020 - 10:45
  • Comments Off

Τουλάχιστον 51% θα είναι το ποσοστό αναπλήρωσης για πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης δήλωσε o υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι θα μειωθεί η απώλεια σύνταξης για όσους συνταξιούχους συνεχίσουν να εργάζονται, ενώ ανέφερε ότι η πρώτη ασφαλιστική κλάση θα είναι στα 220 ευρώ.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σημείωσε ότι θα υπάρξει μόνιμος μηχανισμός στήριξης συνταξιούχων. “Με μόνιμο μέτρο και όχι με έκτακτο μέρισμα η στήριξη των συνταξιούχων” τόνισε ο κ. Μηταράκης και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε ότι επανέρχονται οι επικουρικές στα δεδομένα προ του νόμου Κατρούγκαλου. Κληθείς να σχολιάσει τη δίκη στο ΣτΕ για τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει νέος κύκλος αναδρομικών.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΕ, ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ, ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ, ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!