Μισθωτοί -Κατάργηση διπλών εισφορών: Ποιοι θα δουν αύξηση τουλάχιστον 150 ευρώ

  • Απο stergios
  • 11 Ιανουαρίου 2020 - 14:30
  • Comments Off

Οικονομική ανάσα τουλάχιστον 150 ευρώ κατά μέσο όρο τον μήνα θα δώσει σε 300.000 ασφαλισμένους η κατάργηση της επιβολής διπλών ασφαλιστικών εισφορών για τους παράλληλα αυτοαπασχολούμενους, δηλαδή για όσους είναι μισθωτοί και ταυτόχρονα αμείβονται με μπλοκάκια. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται η κυριακάτικη Realnews, στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί έως το τέλος του μήνα στην Βουλή, θα περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει την κατάργηση της επιβολής εισφοράς από ελεύθερα επαγγέλματα με δελτία παροχής υπηρεσιών, τα γνωστά σε όλους μπλοκάκια.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να απαλλαγούν οι ασφαλισμένοι από τις διπλές εισφορές είναι να καταβάλλουν στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης την ελάχιστη εισφορά των 210 ευρώ τον μήνα, ίση μεικτό μισθό άνω των 780 ευρώ από τη μισθωτή τους απασχόληση. Πρόκειται για την ελάχιστη ασφαλιστική εισφορά που θα καταβάλλουν από την 1η Ιανουαρίου του 2020 1,4 εκατ. μη μισθωτοί όσον αφορά την κύρια σύνταξη και την υγεία τους και την οποία έχει ανακοινώσει ο υπουργός Εργασίας.

Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα πάντα με την Realnews, καταργείται πλήρως η υποχρέωση ασφάλισης για το μπλοκάκι στην περίπτωση που ο εργαζόμενος είναι ταυτόχρονα και μισθωτός. Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα χιλιάδων εργαζομένων και επιχειρήσεων, καθώς από μηνιαία έσοδα 1.000 ευρώ με μπλοκάκι, τα 200 ευρώ πηγαίνανε σε ασφαλιστικές εισφορές, πέρα από τον φόρο του 24%.

Για όσους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν δύο ή τρεις δραστηριότητες, αλλά δεν απασχολούνται ως μισθωτοί, εξετάζεται να έχουν μία εισφορά, κατ’ ελάχιστον 210 ευρώ τον μήνα, η οποία, μαζί με τα 10 ευρώ υπέρ ανεργίας, θα οριστικοποιείται στα 220 ευρώ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΦΟΡΟΙ, ΜΙΣΘΩΤΟΙ, ΔΙΠΛΗ ΕΙΣΦΟΡΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]