Λιάκος: Πλεόνασμα και Eurogroup κρίνουν την περικοπή συντάξεων

  • Απο stergios
  • 22 Ιουλίου 2018 - 12:35
  • Comments Off

Μήνυμα ότι η απόφαση για την αναστολή της ψηφισμένης περικοπής των συντάξεων μπορεί να ληφθεί μόνο υπό δύο προϋποθέσεις, να βγαίνουν τα πλεονάσματα και να συμφωνήσουν οι υπουργοί του Eurogroup, στέλνει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Λιάκος εκτιμά ότι οι θετικοί αναπτυξιακοί ρυθμοί, η αύξηση της απασχόλησης, το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ και τα συνολικά δημοσιονομικά αποτελέσματα, δημιουργούν προϋποθέσεις επανεξέτασης του μέτρου.

Ξεκαθαρίζει πάντως πως οποιαδήποτε πρόβλεψη περί αναστολής, χωρίς αποσαφήνιση των οικονομικών δεδομένων στο τέλος του έτους και την αναγκαία συνεννόηση στο Eurogroup, είναι άκαιρη.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ δηλώνει ότι βλέπει περιθώρια σταδιακής αύξησης των κατώτατων μισθών, λαμβάνοντας όπως λέει αρχικά υπόψη τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα.

Σημειώνει ωστόσο ότι δεν είναι εύκολη η αποκατάσταση των εργατικών δικαιωμάτων, καθώς όπως τονίζει η ελαστικοποίηση της εργασίας είναι παγκόσμια τάση και θα χρειαστούν προσεκτικοί χειρισμοί.

Ο κ Λιάκος σημειώνει ότι τα δύσκολα για την οικονομία είναι πίσω αλλά η προσπάθεια και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν χωρίς εφησυχασμούς.

Τάσσεται δε, υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2019, λέγοντας ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών σε αυτή τη συγκυρία δε θα ευνοούσε την οικονομία.

Τέλος, αντικρούει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ψήφισε τέταρτο μνημόνιο, λέγοντας ότι η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν μεγάλο όγκο δημόσιου χρέους που πρέπει σταδιακά να μειωθεί και για αυτό υπάρχει ένας συμπεφωνημένος οδικός χάρτης, από τον οποίο προκύπτουν υποχρεώσεις αλλά υπάρχει και συγκεκριμένο πακέτο ελάφρυνσης για τη στήριξη της Ανάπτυξης.

Όπως σημειώνει, όποιος δεν αναγνωρίζει αυτά τα δεδομένα και μιλά με δημαγωγική ευκολία, θα διαψευστεί από την πραγματικότητα.

Εκτιμά ακόμα ότι η μείωση των βαρών για τους πολίτες είναι εφικτή μόνο μέσω ενός σοβαρού σχεδίου, που όπως λέει μέχρι στιγμής μόνο η κυβέρνηση το έχει περιγράψει καθαρά και με σαφήνεια.

Διαβάστε ακόμη :

«Μαξιλάρι» 608 εκατ. ευρώ στο πρωτογενές πλεόνασμα -Τι δείχνουν τα στοιχεία

«Πόλεμος» Αθήνας-Βερολίνου για τις συντάξεις -Ποιες σκέψεις κάνει ο Τσίπρας

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΦΚΑ, EUROGROUP, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΚΟΣ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!