Υπ. Εργασίας: Διαστρέβλωση δηλώσεων Πετρόπουλου για ασφαλιστικές εισφορές

Προσπάθεια δημιουργίας κλίματος δήθεν αντικρουόμενων δηλώσεων και τεκμηριώσεων, διαπιστώνει το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή συνέντευξη του υφυπουργού Α. Πετρόπουλου στον ραδιοσταθμό Real fm και τις εξηγήσεις του για τον υπολογισμό της ασφαλιστικής βάσης από το 2018.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε πως «τα ποσά τα οποία θα αποτελούν τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για το 2018, είναι τα καθαρά κέρδη χωρίς την αφαίρεση της ασφαλιστικής εισφοράς, λέγοντας ότι “πάντα τα καθαρά θα είναι, ποτέ δεν θα είναι τα μεικτά”. Η διαφορά είναι – ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος – “ότι αφαιρούσαμε από τα καθαρά την ασφαλιστική εισφορά”.

Επίσης, τόνισε ότι η φορολογία θα επιβάλλεται επί των εσόδων, όπως γίνεται και τώρα, αφαιρουμένων των ασφαλιστικών εισφορών, “διότι η ασφαλιστική εισφορά είναι δαπάνη»».

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις ακολούθησαν «διαστρεβλωτικοί και ψευδείς τίτλοι περί “αλαλούμ με τις εισφορές»» αναφέρει το υπουργείο.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΙΤΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!