ΙΚΑ Βόλου: 373.000 ευρώ η ζημιά από δράση επίορκων υπαλλήλων

Σχεδόν 373.000 ευρώ (για την ακρίβεια 372.473) έχει κοστίσει στον ΕΦΚΑ η δράση επίορκων υπαλλήλων του ΙΚΑ Βόλου. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργείται στο Περιφερειακό υποκατάστημα μισθωτών Μαγνησίας του ΕΦΚΑ – πρώην ΙΚΑ Βόλου, τονίζει «ότι κλιμάκιο των επιθεωρητών του ΕΦΚΑ συνεχίζει την πραγματοποίηση ελέγχου στο υποκατάστημα Βόλου, από τον οποίο προέκυψε οικονομική ζημιά 292.473,78 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό, προστιθέμενο στα 80.000 ευρώ που είχαν διαπιστωθεί κατά το πρώτο στάδιο του ελέγχου, διαμορφώνει το ύψος της ζημιάς έως σήμερα, στο ποσό των 372.473 ευρώ. Ο έλεγχος αφορά σε πληρωμές χρονικής περιόδου από το 2008 έως σήμερα. Η έρευνα συνεχίζεται και θα ελεγχθούν όλοι οι τομείς λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος. Κάθε ποσό που καταβλήθηκε αχρεώστητα θα αναζητηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο από όσους παράνομα το έχουν εισπράξει», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Και για όσους ανησυχούν για τυχόν ατιμωρησία και επιστροφή των επίορκων, η διοίκηση του ΕΦΚΑ τους ενημερώνει ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Φορέα συνεδρίασε, ήδη, έχοντας προγραμματίσει και τις επόμενες συνεδριάσεις. Από την έναρξη λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, η Διοίκηση έχει διακηρύξει τη θέση αρχής της για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στα πλαίσια και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος Υπουργείου. Σε αυτή την πορεία θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα εντατικοποιώντας τους ελέγχους, στέλνοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά».

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ, 373.000 ΕΥΡΩ, ΙΚΑ ΒΟΛΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!