ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Ρύθμιση χρεών πτωχών και υπό εξυγίανση οφειλετών (εγκύκλιος)

Δημοσιοποιήθηκε σήμερα εγκύκλιος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με τις διατάξεις του άρθρου 119 του ν. 4387/2016 που προβλέπουν τη σύσταση Επιτροπής για την εφαρμογή του 62α του ν.δ. 356/1974, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Συνοπτικά η εγκύκλιος αναφέρεται για την πτωχευτική διαδικασία και σημειώνεται: «Στο άρθρο 62α του ΚΕΔΕ ορίζεται ότι τα πτωχευτικά χρέη των πτωχών οφειλετών του Δημοσίου που είναι βεβαιωμένα στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ) και στα Τελωνεία μπορεί να ρυθμίζονται, ύστερα από αίτηση του υπόχρεου, με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών μετά από γνωμοδότηση της Επιτροπής του άρθρου 9 του ν. 2386/1996 (ΦΕΚ 43 Α’), στην οποία προστίθενται, ως μέλος ένας Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και δύο εισηγητές, εφόσον το συνολικό βασικό χρέος δεν υπερβαίνει το ποσό των εξακοσίων χιλιάδων (600.000) ευρώ.

Αν το συνολικό βασικό χρέος υπερβαίνει το ανωτέρω ποσό, το αίτημα εξετάζεται από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους».

Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΙΚΑ, ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ, ΠΤΩΧΩΝ, ΥΠΟ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!