Έρχεται μόνιμος μηχανισμός στήριξης συνταξιούχων -Αντί 13ης σύνταξης

  • Απο stergios
  • 8 Δεκεμβρίου 2019 - 13:06
  • Comments Off

Την κατάργηση της «13ης σύνταξης» που είχε δοθεί πριν από τις εκλογές από την προηγούμενη κυβέρνηση και την αντικατάστασή της από έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων προωθεί η κυβέρνηση.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, τα 971 εκατ. ευρώ που έχουν εγγραφεί και στον προϋπολογισμό γι’ αυτόν τον σκοπό θα διατεθούν ξανά σε συνταξιούχους. Ένα μέρος τους θα δοθεί για να αυξηθούν οι συντάξεις, με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Με το υπόλοιπο ποσό θα χρηματοδοτηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων. Ωστόσο η ενίσχυση θα χορηγείται με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, προκειμένου το ποσό που θα διατεθεί για τον μόνιμο μηχανισμό να καταλήγει σε εκείνους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το ύψος της στήριξης και το εύρος των δικαιούχων θα καθοριστούν από τις αναλογιστικές μελέτες και τις δημοσιονομικές δυνατότητες.

Η θεσμοθέτηση του μηχανισμού θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο με τις υπόλοιπες αλλαγές στο ασφαλιστικό που θα κατατεθεί στη Βουλή τον προσεχή Ιανουάριο.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, 13Η ΣΥΝΤΑΞΗ, PROTEINOMENA


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!