Χορήγηση εξόδων κηδείας -Πού οφείλεται η καθυστέρηση καταβολής (δικαιολογητικά)

Η ΠΡ/ΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

Ύστερα από συνεχείς αναφορές και συνεχείς οχλήσεις ασφαλισμένων – δικαιούχων εξόδων κηδείας, άμεσων ή έμμεσων μελών, για καθυστερήσεις και μη τήρηση των προϋποθέσεων, που προβλέπονται για τη χορήγησή τους, με δεδομένο την ταλαιπωρία των δικαιούχων, η Γενική Δ/νση Παροχών και Υγείας σας επισημαίνει ότι:

1) Η καθυστέρηση της χορήγησης εξόδων κηδείας για νέους συνταξιούχους, ήτοι από 01/01/2017, για τα Ταμεία π. ΟΓΑ και Π. ΟΑΕΕ οφείλεται στο ότι οι συνταξιούχοι αυτοί δεν έχουν μηχανογραφηθεί στο ΟΠΣ.

Γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με τη Γενική Δ/νση Πληροφορικής και Επικοινωνιών, όπως επισπευσθεί η διαδικασία χορήγησης.
2) Παρατηρείται το φαινόμενο να ζητούνται δικαιολογητικά εξόδων κηδείας, πέρα των προβλεπόμενων που ορίζουν οι κείμενες διατάξεις.

Με αφορμή αυτό, σας γνωρίζουμε ότι τα δικαιολογητικά των εξόδων κηδείας θα τα καταθέτει και θα τα εισπράττει όποιος αναγράφεται στο Τιμολόγιο του Γρ. Τελετών, δηλαδή ο επιμελών την κηδεία. Κατά παρέκκλιση, το Γρ. Τελετών θα αναλαμβάνει την όλη διεκπεραίωση χορήγησης των εξόδων κηδείας, ΜΟΝΟΝ όταν απαιτείται από Δημόσιο Φορέα, Δήμο ή από Αστυνομία (Λόγω ελλείψεως συγγενών και επιμελούντων κηδείας).

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Η ΠΡ/ΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
ΒΑΓΙΟΥΛΑ ΑΓΑΔΑΚΟΥ

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΤΑΒΟΛΗ, ΕΞΟΔΑ ΚΗΔΕΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!