Απάνθρωπη συμπεριφορά του ΕΦΚΑ σε καρδιοπαθή καταγγέλλει το συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας

Απάνθρωπη συμπεριφορά σε καρδιοπαθή από τον ΕΦΚΑ καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα καταγγέλλει τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, διότι κόρη οικοδόμου «που πάσχει από διατατική καρδιοπάθεια έχει φτάσει στο σημείο να μην έχει καθόλου καρδιά, να υποστηρίζεται από μηχάνημα περιμένοντας μεταμόσχευση καρδιάς και να μην μπορεί να ανταποκριθεί – αν και ασφαλισμένη – στο δυσβάστακτο κόστος των αναλώσιμων που χρειάζονται για το μηχάνημα». Όπως σημειώνει το Συνδικάτο, «το σύστημα δεν αναγνωρίζει την ασθένειά της, ενώ αυτή καλύπτεται από το ΙΚΑ! Με αποτέλεσμα να πέφτει το βάρος του κόστους των αναλώσιμων σε αυτήν και την οικογένειά της».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας τονίζει πως «από τη μεριά του ΙΚΑ – ΕΦΚΑ, παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις του Συνδικάτου, το μόνο που εισπράττουμε είναι πλήρη αδιαφορία. Βέβαια, αν η συγκεκριμένη κοπέλα δεν ήταν κόρη οικοδόμου, αλλά κόρη φαρμακοβιομήχανου, δεν θα είχε την ίδια αντιμετώπιση.

Καλούμε τον υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στις κατασκευές να ενώσουν την πάλη τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που έχει κάνει την Υγεία εμπόρευμα για λίγους και να προτάξουν τον αγώνα τους για μία Υγεία δημόσια και δωρεάν για όλο το λαό».

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!