Αναδρομικά από «κομμένες» επικουρικές: Νέες αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους

Tον δρόμο για τη διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών που περικόπηκαν από τις επικουρικές συντάξεις που ελάμβαναν πριν από την εφαρμογή των νόμων 4051/2012 και 4093/2012 από την ημερομηνία έκδοσης της, ανοίγει για τους συνταξιούχους του πρώην ΗΣΑΠ η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Με την απόφαση του δικαστηρίου για τους τρεις ενάγοντες, οι οποίοι βρίσκονται εν ζωή, δεδομένου ότι ο τέταρτος απεβίωσε, το Επικουρικό Ταμείο ΕΤΕΑΕΠ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», υποχρεώνεται να καταβάλει τα ποσά που τους αναλογούν για το διάστημα, από την 1η 1 2012 έως και τις 31 03 2014 και μάλιστα με τον προβλεπόμενο τόκο 6%. Συγκεκριμένα επιδικάζει ποσό ύψους 4.585,75 ευρώ στον πρώτο 6.000 στον τρίτο και 4.776,50 ευρώ στον τέταρτο συνταξιούχο μέχρι την εξόφληση. Πρόκειται για την απόφαση με αριθμό 18222 που εκδόθηκε την 1η Νοεμβρίου και είχε δημοσιευτεί στο ακροατήριο του δικαστηρίου κατά τη δημόσια συνεδρίαση στις 18 Οκτωβρίου.

Αυτή ήταν η πρώτη πιλοτική αγωγή συνταξιούχων του κλάδου. Πλέον μένει να φανεί εάν το Ταμείο προχωρήσει σε έφεση κατά της απόφασης.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΚΟΨΙΜΟ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!