δημόσιο-πότε-θα-τρέξει-η-αξιολόγηση-υπ-140210
ΔΗΜΟΣΙΟ | 23.02.2019 | 23:54

Δημόσιο: Πότε θα τρέξει η αξιολόγηση υπαλλήλων για το 2018 (ΦΕΚ)

Συγκεκριμένη προθεσμία για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων για την απόδοσή τους στο έτος 2018, προβλέπει το νομοσχέδιο για την Ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ, που έχει εκδοθεί σε ΦΕΚ.

Με συγκεκριμένη διάταξη, τροποποιήθηκε η ισχύουσα νομοθεσία και όπως αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο : «Οι εκθέσεις αξιολόγησης συντάσσονται από τους αρμόδιους αξιολογητές υποχρεωτικά εντός του πρώτου τετραμήνου κάθε έτους. Ειδικά για την αξιολογική περίοδο του έτους 2018, η αξιολόγηση διενεργείται από 1 Μαρτίου έως 30 Ιουνίου 2019».

Όσον αφορά τους αξιολογητές, αναφέρεται ότι η παραπάνω προθεσμία «ισχύει και για τους αξιολογητές που απέβαλαν την ιδιότητά τους αυτή πριν από τις 30 Ιουνίου, λόγω τοποθέτησης, μετάθεσης, μετακίνησης, απόσπασης, μετάταξης ή διορισμού σε άλλη υπηρεσία».

Σε προηγούμενη παράγραφο αναφέρεται ότι : «Κάθε αξιολογητής υποχρεούται να συντάσσει εκθέσεις αξιολόγησης για όλους τους υπαλλήλους αρμοδιότητάς του, εφόσον προΐστατο αυτών κατά το προηγούμενο έτος για έξι (6) τουλάχιστον μήνες, ανεξάρτητα αν είχε τοποθετηθεί με σχετική απόφαση ή όχι, έστω και αν κατά το χρόνο σύνταξης των εκθέσεων υπηρετεί σε άλλη υπηρεσία».

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ ΕΔΩ