αστείρευτο-κέφι-στη-γιορτή-των-ηλικιω-545858
ΔΗΜΟΙ | 17.10.2018 | 18:30

Αστείρευτο κέφι στη γιορτή των Ηλικιωμένων του Δ. Φυλής

Αστείρευτο κέφι επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο της συνοικίας του Αγίου Νικολάου, που γέμισε απ΄ άκρη σ’ άκρη από περήφανους παππούδες και γιαγιάδες από κάθε γωνιά του Δήμου Φυλής.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, που έχει καθιερωθεί και τιμάται την 1η Οκτωβρίου.

Κι επειδή τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα δεν επέτρεψαν να εορταστεί εκείνη την ημέρα (Δευτέρα 1η Οκτωβρίου) όπως είχε προγραμματιστεί, ο Δήμος Φυλής τη μετέφερε για το μεσημέρι της Δευτέρας 15 του μηνός, όπου και υπήρξε αθρόα συμμετοχή.

Ο Δήμαρχος Φυλής θεωρώντας το χρέος τιμής όπως το συνηθίζει όχι μόνο σε αυτή αλλά και στην προηγούμενη θητεία του, πέρασε από όλα τα τραπέζια και αντάλλαξε ευχές με τον καθένα και την καθεμιά τους, ξεχωριστά.

Οι ηλικιωμένοι του Δήμου Φυλής του επεφύλαξαν εγκάρδια υποδοχή κι εκείνος το ανταπέδωσε στο σύντομο χαιρετισμό του. Επισημαίνοντας πως είναι οι άνθρωποι που ανόρθωσαν την Ελλάδα και κατ’ επέκταση τον τόπο, τους ευχήθηκε από καρδιάς να είναι πάντα κοντά στους νεότερους, στα παιδιά και στα εγγόνια τους, για να παρέχουν την πολύτιμη αγάπη και τη διαχρονική τους στήριξη.

Ο Χρήστος Παππούς ευχήθηκε κλείνοντας τον επιγραμματικό χαιρετισμό του να είναι άπαντες καλά, ώστε να γιορτάσουν όλοι μαζί, όχι μόνο του χρόνου αλλά και για πολλά ακόμη χρόνια.

Την όμορφη εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμα της, η ψυχή του ΚΑΠΗ Ειρήνη Αλυματήρη η οποία μετέφερε τις ευχές του Προέδρου του ΚΑΠΗ Δαυίδ Μαύρου που δεν κατάφερε να παρευρεθεί εξαιτίας προβλημάτων υγείας. Η Ειρήνη, ανέφερε τα ονόματα όλων των επίσημων προσκεκλημένων απευθύνοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες για την θερμή ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση. Ανακοίνωσε επίσης πως στις 17 και 18 Νοεμβρίου θα βρίσκονται στα ΚΑΠΗ και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Χασιάς οι “Γιατροί της Αγάπης”, προκειμένου να προσφέρουν δωρεάν πολύτιμες εξετάσεις σε όσους ηλικιωμένους το επιθυμούν.

Ευχάριστη υπήρξε και η είδηση που ανακοίνωσε η Προϊσταμένη του Τοπικού Υγειονομικού Σταθμού του Ε.Ε.Σ Αριστέα Πλακίδα καθώς με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Δημάρχου Τζένης Μπάρα, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εμβολιασμός σε όλους τους ηλικιωμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά στα μέλη του ΚΑΠΗ, βρέθηκε ο αγαπημένος ερμηνευτής και μέλος των “Γιατρών της Αγάπης” Γιώργος Υδραίος καθώς και ο υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων, μουσικός παραγωγός και συγγραφέας Κώστας Παπασπήλιος, ο οποίος παρουσίασε αφιλοκερδώς το ζωντανό πρόγραμμα και δώρισε στον Δήμαρχο Φυλής το βιβλίο του, “Χρόνης Αηδονίδης” – Το αηδόνι της Θράκης.

Μετά τις ευχάριστες ειδήσεις και τους σύντομους χαιρετισμούς σειρά είχαν η καλή μουσική, ο χορός και το τραγούδι στο οποίο έλαβαν μέρος όλοι, με ιδιαίτερο κέφι.

Θα ήταν παράλειψη τέλος να μην αναφερθεί πως η ζωντανή ορχήστρα το καλό φαγητό που γέμισε αφειδώς όλα τα τραπέζια και το γλυκόπιοτο κρασί υπήρξαν ευγενική προσφορά της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής. Ο αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Αντωνόπουλος είχε ζητήσει από τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας του, που βρίσκονταν επί ποδός για πολλές μέρες, να φροντίσουν ώστε να μην λείψει τίποτα από κανέναν. Κάτι που έγινε ορατό δια γυμνού οφθαλμού από το αυθόρμητο γλέντι που κράτησε για πολλές ώρες. Δικαίως λοιπόν η «ομάδα» του Γιώργου Αντωνόπουλου και ο ίδιος προσωπικά, έλαβαν τα θερμά συγχαρητήρια του Δημάρχου Χρήστου Παππού αλλά και τις προσωπικές ευχαριστίες των μελών του ΚΑΠΗ.

Και του χρόνου με υγεία!

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι χαρακτηριστικών videos, με την ομιλία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, το καλωσόρισμα της Ειρήνης Αλυματήρη και τον χαιρετισμό της Προϊσταμένης του Τοπικού Ε.Ε.Σ Αριστέας Πλακίδα.

https://www.youtube.com/watch?v=Ir8SL3Pykdo https://www.youtube.com/watch?v=yQ8Pe30U2W0 https://www.youtube.com/watch?v=72Qls00BFSc