έρχονται-100-προσλήψεις-νέων-ερευνητών-σ-210064
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 09.07.2014 | 12:09

Έρχονται 100 προσλήψεις νέων ερευνητών στον ΕΛΓΟ Δήμητρα

Σε 100 προσλήψεις νέων ερευνητών που θα καλύψουν θέσεις στο ΕΛΓΟ Δήμητρα θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Καρασμάνη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αντιλαμβάνεται την ύπαρξη και λειτουργία του εν λόγω Οργανισμού ως ένα βασικό εργαλείο για την προσαρμογή των Ελλήνων αγροτών στο νέο περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται από του χρόνου να δραστηριοποιηθούν για την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης έγινε το απόγευμα της Τρίτης 8 Ιουλίου στη Βουλή, με τον υπουργό να διαβεβαιώνει ότι θα κάνει προσπάθεια από πλευράς του για τη λειτουργία του ΕΛΓΟ Δήμητρα, με ένα οργανόγραμμα που θα ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες του Οργανισμού, όσο και στις ανάγκες αυτών για τους οποίους έχει συσταθεί ο Οργανισμός, δηλαδή για τους αγρότες. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο κ. Καρασμάνης δεν απάντησε στα παρακάτω ερωτήματα της βουλευτού, που αφορούν τα εξής:

-Για προβλήματα που αφορούν την ποιότητα των ελέγχων των αγροτικών προϊόντων, οι οποίοι χρειάζεται να διευρυνθούν και να στηριχθούν οι διαδικασίες ελέγχου τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε πόρους, ώστε να καταπολεμηθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις, που κοστίζουν πολύ στην εθνική μας οικονομία – ιδιαίτερα στον Έλληνα κτηνοτρόφο και στον αγρότη – και είναι σε βάρος του καταναλωτή.

-Για τα εκπαιδευτικά προγράμματα των νέων αγροτών, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί σε όλη την Ελλάδα, και αφορούν οκτώ χιλιάδες ανθρώπους των οποίων το πρόγραμμα εκπαίδευσης έχει τελειώσει, αλλά ακόμα δεν έχουν πάρει τα χρήματα από την επιδότηση.

– Για τη λειτουργία των Επαγγελματικών Σχολών ΕΠΑΣ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σχολές με πολύ παλιά λειτουργία, με πολύ μεγάλη προσφορά στις τοπικές κοινωνίες και σε όλη την εκπαίδευση στα θέματα της αγροτικής μας παραγωγής, οι οποίες κινδυνεύουν να κλείσουν.