ξανθόπουλος-συριζα-για-υπόθεση-του-κο-1060086
ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | 14.10.2022 | 20:23

Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) για υπόθεση του Κολωνού: Η δικαιοσύνη έχει τον πρώτο λόγο

Την ανάγκη η δικαιοσύνη να διαλευκάνει ταχέως και σε βάθος την σοκαριστική όπως την χαρακτήρισε υπόθεση του Κολωνού, επεσήμανε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Χωρίς Χρώμα», του Γ. Βαθιώτη στο ΑΡΤ tv.

“Ηδη έχουμε τo προηγούμενo του Λιγνάδη ο οποίος είχε ευνοϊκή αντιμετώπιση. Το γεγονός ότι ελέγχθηκαν οι υπολογιστές του μετά από δύο μήνες, για κάποιους είναι επαρκής λόγος ότι μπορεί να εξαφανίστηκαν στοιχεία. Οι διασυνδέσεις και η δομική σχέση του συγκεκριμένου κατηγορούμενου του Κολωνού με τη ΝΔ κάνει τον κόσμο να είναι επιφυλακτικός. Το γεγονός ότι η μητέρα της ανήλικης είχε πάει πριν ένα μήνα και κατήγγειλε το γεγονός αλλά αποπέμφθηκε από το αστυνομικό τμήμα είναι προς διερεύνηση. Η δικαιοσύνη έχει τον πρώτα λόγο. Δεν εργαλειοποιούμε  κανένα ζήτημα τέτοιας βαρύτητας και τέτοιας ευαισθησίας. Υπάρχουν ωστόσο στοιχεία που προκαλούν επιφύλαξη», υπογράμμισε. Και πρόσθεσε:

.    «Εδώ βλέπουμε επίσης την ένδεια που έχουμε ως κοινωνία σε υποστηρικτικές δομές  των θυμάτων και ιδίως ανηλίκων  που καταγγέλλουν τέτοια εγκλήματα Χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες για να βγει η κοινωνία από την βαθιά κρίση».

.    Σχολιάζοντας τέλος τις εξελίξεις με την Τυρκία και τις συνεχιζόμενες απειλές του Ερντογάν, σημείωσε πως η  κυβέρνηση εγκατέλειψε τη πολυσχιδή εξωτερική πολιτική  και στράφηκε μονομερώς στο ατλαντικό παράγοντα με τη λογική του προκεχωρημένου φυλακίου της δεκαετίας του ’50, έχοντας τη λογική ότι ο Ερντογάν είναι απομονωμένος. Οι εξελίξεις δικαιώνουν την κριτική μας. Είναι προφανές ότι η λογική του πειθήνιου συμμάχου από μόνη της δεν προωθεί τα εθνικά μας συμφέροντα», κατεληξε.