τραμπ-έτσι-οι-ηπα-θα-μπορούσαν-να-βγάλο-860807
ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | 03.03.2022 | 17:35

Τραμπ: Έτσι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βγάλουν χρήματα από τον πόλεμο της Ουκρανίας

“Ξαναχτύπησε” ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος υπαινίχθηκε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να κάνουν μια «περιουσία» από τον πόλεμο της Ουκρανίας, εκμεταλλευόμενες τις πετρελαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία.

Μιλώντας στο Fox Business, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προέτρεψε τις χώρες να μην αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία και είπε ότι αν ήταν ακόμα πρόεδρος, οι ΗΠΑ θα «εξήγαγαν πετρέλαιο σε όλους».

Όταν ρωτήθηκε εάν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στον ρωσικό πετρελαϊκό τομέα της Ρωσίας, ο Τραμπ απάντησε: «Πρέπει να ανοίξετε τις διαδικασίες για γεωτρήσεις πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν πρέπει να αγοράζετε καθόλου πετρέλαιο από τη Ρωσία.

“Θα έπρεπε να τις ανοίξουμε- θα πάρει λίγο χρόνο βέβαια- η χώρα μας θα είχε κάνει μια περιουσία, θα είχε βγάλει περισσότερα χρήματα από ποτέ, σε αυτήν την κατάσταση.”

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι η επίθεση του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία δεν θα είχε συμβεί αν ήταν πρόεδρος.

“Η κατάσταση αυτή δεν θα είχε συμβεί ποτέ, οπότε δεν θα είχαμε αυτό το πρόβλημα. Αλλά είχαμε χαμηλό κόστος ενέργειας που ήταν πολύ άφθονη. Και τώρα ανέστειλαν όλες οι μισθώσεις για γεώτρηση, έχουν σταματήσει οι έρευνες”, είπε.

Ο Τραμπ επανέλαβε την πρόταση οι χώρες να σταματήσουν να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο για να τιμωρήσουν οικονομικά τη χώρα για την επίθεση στην Ουκρανία, κάτι που θα ωφελούσε επίσης τις ΗΠΑ.

“Σταματάς να αγοράζεις το πετρέλαιο τους και έχεις τις δικές σου γεωτρήσεις πετρελαίου”, είπε ο Τραμπ. “Δεν χρειαζόμαστε πετρέλαιο από αυτές τις χώρες. Αυτές οι χώρες δεν είναι φίλοι μας. Δεν χρειαζόμαστε πετρέλαιο, έχουμε περισσότερο πετρέλαιο”.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι ένα από τα “μεγαλύτερα πλεονεκτήματα” που έχουν οι ΗΠΑ έναντι της Κίνας είναι ότι δεν έχει πετρέλαιο.

“Είναι υγρός χρυσός κάτω από τα πόδια μας. Έχουμε πετρέλαιο και η Κίνα δεν έχει”, είπε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ έκανε λόγο για “ολοκαύτωμα” αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ για άλλη μια φορά κατηγόρησε τον Μπάιντεν για τον πόλεμο που ξέσπασε.

“Κοιτάω τι συμβαίνει στη χώρα μας, είναι σαν να τη διοικούν ανόητοι” είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. “Πολεμούμε τη Ρωσία. Παρακολουθούμε ένα ολοκαύτωμα. Παρακολουθούμε κάτι που δεν έχω ξαναδεί”, σημείωσε.

Ο Τραμπ εκτίμησε επίσης ότι ο αριθμός των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ουκρανία είναι «πολύ μεγαλύτερος» από ό,τι αναφέρεται.

“Βλέπετε κτίρια να ανατινάζονται και μετά λένε ότι σκοτώθηκε ένας άνθρωπος; Αφήστε με τώρα. Πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν και το επιτρέπουμε να συμβεί.”