θεσσαλονίκη-με-έξαρση-ιώσεων-και-χωρί-1118775
ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | 09.01.2023 | 09:36

Θεσσαλονίκη: Με έξαρση ιώσεων και χωρίς νέα μέτρα άνοιξαν τα σχολεία

Υπό την έξαρση των ιώσεων, χωρίς επιπλέον μέτρα αλλά με ισχυρές συστάσεις των εκπαιδευτικών σε μαθητές και γονείς ήχησε σήμερα το… πρώτο κουδούνι του νέου έτους στα σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Η πλειοψηφία των μαθητών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει περάσει ήδη το κατώφλι των σχολικών τάξεων, με ένα μικρό μόνο ποσοστό των παιδιών να φορά μάσκες ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, δεν έχει καταγραφεί μαζική αποχή μέχρι στιγμής λόγω ασθενειών.

Οι ισχυρές συστάσεις των εκπαιδευτικών

Η έξαρση των ιώσεων και η αύξηση της προσέλευσης παιδιών στα νοσοκομεία έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία των γονέων καθώς με το άνοιγμα των σχολείων φοβούνται, όπως είπαν, μήπως νοσήσουν και τα παιδιά τους τις επόμενες ημέρες.

Από την άλλη, εκπαιδευτικοί από δημοτικά σχολεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης που μίλησαν στο ThessToday.gr έκαναν έκκληση στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και έδωσαν συστάσεις στους μαθητές τους να παραμένουν στο σπίτι σε περίπτωση αδιαθεσίας ή ασθενειών, αλλά και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής του σχολείου.

“Μέχρι τώρα τα πήγαμε πολύ καλά. Το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο. Να προσέχετε πολύ στο διάλειμμα, μέσα στις τάξεις και να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής. Αν κάποιος μαθητής νιώσει αδιαθεσία, να το αναφέρει αμέσως για να λάβουμε μέτρα.

Και όσοι δεν νιώθουν καλά να μείνουν στο σπίτι. Μόνο έτσι θα περιορίσουμε τα ανησυχητικά κρούσματα που υπάρχουν.”, είπαν χαρακτηριστικά οι διευθυντές των σχολείων λίγο πριν εισέλθουν τα παιδιά στις τάξεις.

Τόνισαν ακόμη ότι θα υπάρχουν καθαρίστριες που θα φροντίζουν τις τουαλέτες και τις τάξεις στα διαλείμματα ενώ οι εκπαιδευτικοί θα ανοίγουν τα παράθυρα για να αερίζονται οι σχολικές αίθουσες.

Τι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εκδόθηκε, οι απουσίες μαθητών έως πέντε εργάσιμες ημέρες που οφείλονται στην εποχική γρίπη θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρώνται. Η εγκύκλιος αυτή αφορά την περίοδο της κορύφωσης του εποχικού επιδημικού κύματος γρίπης από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει τονίσει τη μεγάλη σημασία που έχει οι γονείς να παρακολουθούν τα συμπτώματα των παιδιών τους και από κει και πέρα υπάρχει και το πλαίσιο για τη δικαιολόγηση των απουσιών.

Πηγή: thesstoday.gr