θεσσαλονίκη-δικαστήρια-όπως-εστίασ-937263
ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | 01.09.2021 | 08:36

Θεσσαλονίκη: Δικαστήρια όπως… εστίαση – Αστυνομικοί και υπάλληλοι για covid ελέγχους

Το «μοντέλο» της εστίασης με τους ελέγχους covid αναμένεται να εφαρμοστεί τις επόμενες ημέρες στις εισόδους των Δικαστικών Μεγάρων της χώρας, μετατρέποντας αστυνομικούς, δικαστικούς υπαλλήλους και security σε «ελεγκτές».

Η ασφαλής επαναλειτουργία των δικαστηρίων της χώρας σηματοδοτεί εξελίξεις όσον αφορά την κεντρική ρύθμιση για τους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμών και ψηφιακών βεβαιώσεων αρνητικών rapid test, με την εφαρμογή covid free app.

Για τον λόγο αυτό, αναμένεται σήμερα, Τετάρτη, να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη από την Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με κεντρικό άξονα συζήτησης την πρακτικότητα των μέτρων του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ομαλή επαναλειτουργία των δικαστηρίων. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ThessToday.gr η ευρεία σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για τη μία το μεσημέρι. Ήδη, το υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε επιστολή προς όλα τα Δικαστικά Μέγαρα της χώρας -συμπεριλαμβανομένου και της Θεσσαλονίκης-, με την οποία ζητά να μάθει αν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στα μελλοντικά καθήκοντά τους, που αφορούν κυρίως ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμών και ψηφιακών αρνητικών βεβαιώσεων rapid test.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Στάθης Κουτσοχήνας, μιλώντας στο ThessToday.gr επισήμανε ότι «πρέπει να δούμε πρακτικά πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό το εγχείρημα. Δεν μπορεί το εκάστοτε δικαστήριο να κάνει ό,τι κρίνει και γι’αυτόν τον λόγο έχουμε προγραμματίσει σήμερα την ευρεία σύσκεψη», δήλωσε.

«Ο σκοπός της ΕΛΑΣ είναι συγκεκριμένος – Δεν αρκούμε»

Την ίδια ώρα, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, πρέπει να επαρκούν αστυνομικές δυνάμεις, δικαστικοί υπάλληλοι και security στα Δικαστήρια. Κάτι το οποίο σαφώς δεν συμβαίνει και χαρακτηρίζεται ως «ανέφικτο» από την πλευρά των αστυνομικών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι «θα πρέπει άπαντες να κατανοήσουν ότι ο σκοπός της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι συγκεκριμένος και δυστυχώς στην περίοδο της πανδημίας η ΕΛΑΣ χρησιμοποιείται για τα πάντα». Όπως σημείωσε ο ίδιος, «πλέον δεν αρκούμε και αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στην αστυνόμευση για την ασφάλεια του πολίτη», ενώ συμπλήρωσε πως εγείρονται ερωτήματα ως προς την εκτέλεση των εντολών, καθώς υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

πηγή: thesstoday.gr