παράδοση-μελετών-από-την-τεχνική-υπηρ-1081377
ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | 13.10.2022 | 17:45

Παράδοση μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία της ΕΕΤΑΑ για την κατασκευή έργων ζωτικής σημασίας στο νησί της Ανάφης

Δύο πολύ σημαντικές μελέτες που αφορούν σε κατασκευή έργων ζωτικής σημασίας για το νησί της Ανάφης και τους κατοίκους της, παραδόθηκαν στο Δήμαρχο Ιάκωβο Ρούσο, από τον πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) Δημήτρη Μαραβέλια και Σπύρο Σπυρίδων, αντίστοιχα.

Η εκπόνηση των μελετών έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. Συγκεκριμένα :

 Η μία μελέτη, αφορά στη «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης (αντικατάσταση δικτύου ύδευσης από τη θέση Σικαμιά – Όρμος Αγ. Νικολάου – Κλεισίδι)». Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, που θα συμβάλει καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

 Η δεύτερη μελέτη αφορά στην κατασκευή ενός ολοκληρωμένου συστήματος επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων της Χώρας της Ανάφης. Ένα έργο ζωτικής σημασίας για το νησί, δεδομένου ότι στοχεύει στην αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος έλλειψης υποδομών στο τομέα της διαχείρισης των λυμάτων.

Η υλοποίηση των δύο αυτών έργων, μετά την εξασφάλιση των αντίστοιχων χρηματοδοτήσεων, θα αναβαθμίσει ριζικά το νησί της Ανάφης.