νέα-κακοκαιρία-με-καταιγίδες-πότε-θα-291715
ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | 16.02.2022 | 13:52

Νέα κακοκαιρία με καταιγίδες – Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo από το απόγευμα της Τετάρτης. Η κακοκαιρία θα αρχίσει από τη Δυτική Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν ανατολικότερα, ενώ έντονα φαινόμενα αναμένονται στην Πελοπόννησο.

Την Πέμπτη βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Κρήτη.

Ειδικά για το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ τη νύχτα και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχοπτώσεων είναι Κατηγορίας 2 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).