μοσχάτο-δεν-είχε-σκοπό-τον-απαγχονισ-1123538
ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | 21.01.2023 | 19:23

Μοσχάτο: «Δεν είχε σκοπό τον απαγχονισμό, όταν τράβηξε το σκαμπό»

Στον Κορυδαλλό βρίσκεται η 47χρονη που κρίθηκε προφυλακιστέα για τον απαγχονισμό του 50χρονου ασφαλιστή στο Μοσχάτο.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τα βίντεο που τράβηξε η 47χρονη. Σε αυτά τα βίντεο υπάρχουν διάλογοι που είχε με τον 50χρονο ασφαλιστή, τον οποίο κατηγορεί ότι της «έφαγε» χρήματα.

«Όταν έσπρωξε το σκαμπό δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει απαγχονισμό στο θύμα», ανέφερε η δικηγόρος της 47χρονης, Κατερίνα Τσιώνα, στο MEGA. Για να προσθέσει: «Πρόθεσή της ήταν να τον καταγράψει, ώστε να του αποσπάσει την ομολογία ότι είχε πάρει τα χρήματα».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 47χρονης, εκείνη έσπρωξε το σκαμπό, ωστόσο το ύψος του δεν μπορούσε να προκαλέσει τον απαγχονισμό του 50χρονου ασφαλιστή. «Η 47χρονη δεν αλλάζει την αρχική της κατάθεση και δεν υπήρξε ποτέ ομολογία. Υπήρχε σκαμπό, το οποίο διευκόλυνε το θύμα να τοποθετήσει τη θηλιά στον λαιμό του. Δεν το έσπρωξε για να οδηγηθεί στην πράξη, το σκαμπό δεν έχει καμία σχέση με το αποτέλεσμα», ανέφερε.

Τι υποστήριξε στην απολογία της η 47χρονη

Η 47χρονη στην απολογία της αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που τις αποδίδονται, υπογραμμίζοντας πως ο 50χρονος αυτοκτόνησε, συγκεκριμένα με απαγχονισμό δια βρόχου. «Το πιο καθοριστικό στοιχείο είναι η ίδια η φωτογραφία του αυτόχειρα, την οποία τράβηξαν οι προανακριτικοί υπάλληλοι όταν μετέβησαν στο σημείο, όπου προκύπτει ότι το ύψος του μονόζυγου που τοποθέτησε ο αυτόχειρας τη θηλιά σε σχέση με το πάτωμα ήταν περίπου 1,35-1,40 που βρέθηκε με τα πόδια στο έδαφος. Μπορούσε δηλαδή να σηκωθεί, να βάλει τα χέρια του στο έδαφος και να διασωθεί», ανέφερε αρχικά.

«Άρα δεν υπήρχε καμία καρέκλα, σκαμνί ή ο,τιδήποτε άλλο που απαιτείτο για την τέλεση της πράξης ή που θα συντελούσε σε αυτή. Ο αυτόχειρας αφού τοποθέτησε τη θηλιά, έθεσε το βάρος του σώματός του μπροστά, ώστε να αυτοκτονήσει. Δεν απαιτείτο ούτε καρέκλα, ούτε κάτι πρόσθετο-παρά μόνο για να ανέβει στο μονόζυγο ευχερέστερα και κατά τρόπο ποινικά και ουσιαστικά είναι αδιάφορο στο επελθόν αποτέλεσμα του θανάτου η ύπαρξη καρέκλας. Θα είχε σημασία αν ο βρόχος ήταν σε τέτοιο ύψος και θα επέτρεπε στο σώμα να ίπταται, όχι στην προκειμένη περίπτωση που το μονόζυγο ήταν τόσο χαμηλά», ισχυρίστηκε η 47χρονη που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.