η-κυβέρνηση-θέτει-σε-τροχιά-ιδιωτικοπ-1153925
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 21.03.2023 | 18:47

Η κυβέρνηση θέτει σε τροχιά ιδιωτικοποίησης και τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα»

Με το σχέδιο νόμου του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η κυβέρνηση επιχειρεί την ουσιαστική ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) Δήμητρα, επιτρέποντας σε ιδιώτες να προβαίνουν σε ελέγχους, ως δήθεν εμπειρογνώμονες και αποψιλώνει τον Οργανισμό από προσωπικό.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΜέΡΑ25 στη Βουλή μεταξύ εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και της Κ.Ο του κόμματος.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν τα ζητήματα της εργασιακής επισφάλειας που φέρνει το νομοσχέδιο, το outsourcing που προβλέπει καθώς και την σταδιακή ιδιωτικοποίηση του οργανισμού, ο οποίος θα λειτουργεί εν τέλει αποκλειστικά υπέρ των μεγάλων εκμεταλλεύσεων, βγάζοντας εκτός παραγωγής μικρούς και μεσαίους.

Από τη μεριά του ΜέΡΑ25 δόθηκε η δέσμευση για ανάδειξη των ζητημάτων, ενώ τονίστηκε ο εξαιρετικά σημαντικός ρόλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην γεωργική ανάπτυξη της Ελλάδας, που με την ιδιωτικοποίηση μετατρέπεται σε μοχλό υπ-ανάπτυξης. Ο Οργανισμός πρέπει να παραμείνει αμιγώς δημόσιος και να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό για να επιτελεί το έργο του.