φωτίου-είχαμε-χρόνια-να-ακούσουμε-για-484370
ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | 04.02.2020 | 17:07

Φωτίου: Είχαμε χρόνια να ακούσουμε για λιποθυμίες παιδιών σε σχολεία από την πείνα

Δήλωση της Θεανώς Φωτίου, αναπληρώτριας τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή Νότιου Τομέα Αθήνας, για τα σχολικά γεύματα

«Είχαμε χρόνια να ακούσουμε για λιποθυμίες παιδιών σε σχολεία από την πείνα» αναφέρει η Θεανώ Φωτίου σχετικά με το πρόσφατο κρούσμα λιποθυμίας μαθήτριας σε σχολείο στον Πύργο.

Ωστόσο, «τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα κρούσματα στα σχολεία» σύμφωνα με την αναπληρώτρια τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή Νότιου Τομέα Αθήνας.

Όπως δήλωσε εξάλλου «εμείς προκηρύξαμε, τον Μάιο του 2019, τον διαγωνισμό για 185.000 γεύματα κάθε μέρα σε δημοτικά σχολεία της χώρας. Σήμερα, Φεβρουάριο το 2020, το 30% των γευμάτων, δηλαδή 54.000 γεύματα, δεν έχουν ακόμη δοθεί. Πρόκειται για περίπου 19.000 γεύματα στην Αθήνα και την Αττική, 24.600 γεύματα στην Μακεδονία, από τα οποία 18.000 στη Δυτική Θεσσαλονίκη, 6.000 στην Πελοπόννησο και 1.500 στη Λέσβο».

Η κ. Φωτίου προσθέτει πως «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πάντα με μεγάλη ταχύτητα τις υποθέσεις των μεγάλων συμφερόντων που τη στηρίζουν, αλλά καθυστερεί απαράδεκτα για ζωτικά ζητήματα των παιδιών του δημοτικού σχολείου» ενώ εξέφρασε και την ανησυχία της για κατάργηση των σχολικών γευμάτων. «Φοβούμαστε ότι κινδυνεύουν τα σχολικά γεύματα. Μια σημαντική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που αποδεδειγμένα έχει θετικά αποτελέσματα για τη σχολική διαρροή, κατά της παιδικής παχυσαρκίας και υπέρ της αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος».

«Δεν θα επιτρέψουμε να καταργηθούν τα σχολικά γεύματα», αλλά, «αντίθετα, θα επιμείνουμε να επεκταθούν σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας όπως ήταν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει.